Aktuális

Tuti tipp, hogy ne ragadjon le a palacsinta

Bors

Létrehozva: 2021.04.23.

A palacsintát szinte mindenki szereti, ám sokan azért nem sütnek otthon, mert mindig leragad, elszakad, leég. Pedig egy egyszerű trükkel mindez elkerülhető.

Forrás: Pexels.com

Először is a palacsintatésztában azonos arányban legyen a tej és a szódavíz (vagy buborékos ásványvíz).

Itt jön a trükk

Kell még bele egy kis étolaj is (egy liternyi folyadékhoz kb. egy evőkanálnyi). Az is lényeges, hogy a masszát csomómentesre kell keverni a két tojással és a liszttel.

Tapadásmentes palacsintasütőben (lehetőleg teflon) kell kisütni, és ebbe is kell löttyinteni egy kis étolajat, és megvárni míg fölmelegszik. Utána jöhet egy kis merőkanálnyi tészta, amit köröző mozdulattal egyenletesen eloszlatunk az edényben, és mikor már kezd színe lenni (1,5-2 perc), megfordítjuk.

Nem fontos dobálni

Aki nem tudja földobni, inkább lapos késsel, spatulával, vagy speciális palacsintafordító eszközzel tegye.

A tölteléket már mindenki ízlés szerint választhatja a mazsolás túrótól a barackízen át egészen a kakaóig, fahéjig.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek