Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – május 20.

Bors

Létrehozva: 2021.05.20.

A mai nap legfontosabb hírei.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

A csütörtök délelőtti kormányinfón Gulyás Gergely arról beszélt, hogy már több mint 4,8 millió ember kapta meg az első, míg 2,8 millióan a második oltást. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta:

MÁR A HÉTVÉGÉN EL FOGJUK ÉRNI AZ 5 MILLIÓ BEOLTOTTAT.

***

Mongóliával és Georgiával is létrejött a megállapodás, így a hét végétől karantén- vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a magyarok ezekbe az országokba - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán csütörtökön délelőtt.

***

Instagramon jelentette be a hírt Vilmos herceg: ő is megkapta a koronavírus elleni védőoltást.

***

780 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 800 368 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 380 főre emelkedett.

***

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 829 595 fő, közülük 2 814 805 fő már a második oltását is megkapta.

A REGISZTRÁLTAK SZÁMA MEGHALADJA AZ 5,1 MILLIÓ FŐT ÉS 87%-UK MÁR TÚL VAN AZ OLTÁSON.

***

A világon 164 626 458 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 413 801 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.

***

Szerbia százezer adag Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinát adományoz Csehországnak - közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök szerdán a Twitteren.

***

Mivel egyre több országban kérnek oltási igazolást a beutazóktól, az eddig csak magyarul elérhető dokumentum angol verzióját is megcsinálták.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Egy ausztrál kutatócsapat a Molecular Therapy nevű szaklapban publikálta eredményeit egy új koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatban, és a vizsgálatuk eredménye igencsak reménykeltő. Az egereken végzett kísérletek során ugyanis az általuk fejlesztett készítmény

99,9 SZÁZALÉKBAN ELPUSZTÍTOTTA A KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT SEJTEKET.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek