Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – május 4.

Bors

Létrehozva: 2021.05.04.

Minden, ami fontos.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Az indiai mutáns már itt van a szomszédban, és még okozhat meglepetéseket – mondta az országos oltási munkacsoport vezetője az Operatív Törzs tájékoztatóján. A magyar lakosság 43 százaléka beoltott, a Sinopharm és az AstraZeneca vakcinájával már egy napon belül oltanak, és hamarosan elérhető lesz 200 ezer orosz vakcinára is az időpontfoglalalás. Most kezdődik a 16-18 évesek és az itt élő külföldiek regisztrációja is.

***

726 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 837 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 137 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 045 főre emelkedett.

A GYÓGYULTAK SZÁMA FOLYAMATOSAN NŐ, JELENLEG 532 990 FŐ, AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA PEDIG 223 802 FŐRE CSÖKKENT. 4739 KORONAVÍRUSOS BETEGET ÁPOLNAK KÓRHÁZBAN, KÖZÜLÜK 549-EN VANNAK LÉLEGEZTETŐGÉPEN.

***

FOLYAMATOSAN ZAJLIK AZ OLTÁS, A BEOLTOTTAK SZÁMA 4 099 495 FŐ, KÖZÜLÜK 2 157 637 FŐ MÁR A MÁSODIK OLTÁSÁT IS MEGKAPTA.

Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni. Miután a beoltottak száma átlépte a 4 milliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata. A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyekSzámos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal. Már a 16 -18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra, és mától a Magyarországon élő külföldiek is tudnak regisztrálni oltásra.

***

Szigorú szabályok mellett ugyan, de ismét mehetünk strandolni, úszni a hazai fürdőkbe. Legalábbis azok a 18 éven felüliek, akik felvették már az első koronavírus elleni oltásukat, és megkapták a védettségi kártyájukat, mert a belépés során ez az első, amit elkérnek a kasszánál – természetesen a személyi igazolvány és a belépő ára mellett.

***

A világon 153 193 587 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 210 123, a gyógyultaké pedig 89 935 615 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli összesítése szerint.

***

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte annak értékelését, hogy a Pfizer és a BioNTech vállalatoknak az új típusú koronavírus ellen (SARS-CoV-2) kifejlesztett vakcinája alkalmazható-e a 12-15 éves korosztály esetében - közölte az uniós ügynökség hétfőn.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Januárban ugyan ellaposodni látszott az indiai járványgörbe, de mára ismét drámaivá vált a koronavírus helyzet a 1,3 milliárd lakosú országban. Joshi Bharat naponta beszél ott élő rokonaival, akik közül többen is orvosként dolgoznak.

***

A koronavírus-elleni oltás mellett tette le a voksát Fejős Éva. A népszerű írónőnek nyugodtabb az élete, amióta megkapta a vakcinát – írja a Metropol.

***

Segítünk – videóban mutatjuk be, hogy foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni oltásra.

***

Íme a válasz a legfontosabb kérdésre: érvényes marad a védettségi igazolvány a második oltás nélkül is?

***

Elképesztő összeesküvés-elméletek terjednek világszerte a koronavírus-járvány kapcsán. Sajnos még mindig vannak, akik elhiszik ezeket.

***

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek