Aktuális

"Marika néni, nyissa ki a szemét!" - kérlelte a szomszéd a karjaiban haldokló asszonyt

Bors

Létrehozva: 2021.05.03.

Borzalmas szörnyűség történt Zalakoppányon.

Borzalmas tragédia rázta meg Zalakoppányt, miután halálra gázolta egy quad a falu szélén élő 85 éves Marika nénit a hétvégén. A kis közösségben azóta is csak az a beszédtéma, hogy miért ott száguldozott a német Fredi a bivalyerős kirándulógépével.

Marika néni még élete utolsó percében is tervezgetett: boldogan újságolta szomszédjának, Lajosnak, hogy a kertjében milyen szépen sarjad az újkrumpli, és pár nap múlva paradicsompalántát ültet. Aztán sarkon fordult, kettőt lépett, majd lehajolt, hogy a virágait közelről megnézze. Már nem volt ideje felegyenesedni...

"Fredi a bőgő motorú, fekete quadjával elszáguldott mellettem, majd fékezés nélkül felöklelte Marika nénit. Szegénykém, vagy tíz métert röpült, oda, a part szélére csapódott, szinte minden csontja összetört – mutatta Lajos a Blikknek. – Az unokahúgom sietett Marika nénihez, Fredi meg az árokból jajgatva hívott, hogy „segíts, Lala, megdöglök, megdöglök!”.

Miközben Lajosék a férfiról leemelték a járművet, a szomszédasszonya Marika néninek próbált segíteni. Végig ott maradt mellette, amíg a mentők kiértek.

"Marika néni, nyissa ki a szemét, nézzen rám, itt vagyunk" – kérlelte a szomszéd, de az idős asszony már nem lélegzett, az életét nem tudták megmenteni.

Az utcában úgy tudják, a férfi minden reggel vodkával indította a napot. Szomszédja, Ica asszony állítja, a német előző este alaposan berúgott, emiatt másnapos volt.

"Fredi tíz éve költözött ide, dolgos ember volt, de mostanában gyakran ivott. Tavaly a magas vérnyomása miatt hirtelen rosszul lett, most is ez történhetett. Szerintem mindenki rossz időben volt rossz helyen" – vélte jóindulatúan Ica asszony.

A tragédia után Marika néni rokonai néhány dolgot magukkal vittek, köztük az idős asszony egyetlen háziállatát, az imádott tyúkocskáját. Az volt Marika néni kedvence, naphosszat beszélt a szárnyashoz, az pedig a tenyeréből evett.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek