Aktuális

Kiderült, kiknek lehet majd szükségük akár évente is újabb és újabb koronavírus elleni oltásra

Bors

Létrehozva: 2021.06.27.

A WHO szerinte megeshet, hogy annak, aki a rizikócsoportba tartozik, akár évente is szüksége lehet új oltásra.

Forrás: Pexels

A Reuters egy belső dokumentumra hivatkozva azt írta, hogy a WHO előrejelzései szerint azoknak, akik a koronavírust tekintve a rizikócsoportba tartoznak, akár évente is szükségük lehet emlékeztető oltásokra, hogy védettek legyenek a fertőzés különböző variánsaival szemben.

Ebbe a csoportba tartoznak az idősek, a kórnikus betegek, vagy éppen azok, akik valamilyen más ok miatt különösen kiszolgáltatottak a koronavírussal szemben. 

Egyelőre még nem világos, hogy pontosan milyen kutatások vagy tanulmányok alapján jutottak erre az eredményre, az azonban bizonyos, hogy a nagy vakcinagyártók már egy ideje hangoztatják, hogy a magas szintű immunitás fenntartásához időnként szükség lesz majd emlékeztető oltásokra, de a lap hozzáteszi, hogy a kutatások még erre vonatkozóan sem szolgáltak elég eredménnyel. 

A lap úgy tudja, hogy a WHO nem csak egy, hanem több forgatókönyvvel készül a jövőre nézve, de a legpesszimistább határozottan az évenkénti oltás lehetősége, hiszen ebben az esetben az országok között még inkább nőne a szakadék az átoltottság tekintetében, hiszen a szegényebb országok még az első körös oltásokkal is alaposan le vannak maradva. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek