Aktuális

Friss: Marco Rossi hivatalos bejelentést tett Szoboszlai Dominikról

Bors

Létrehozva: 2021.06.01.

Marco Rossi, a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya 26 fősre szűkítette az Eb-re készülő keretét. Fizikai problémái miatt kihagyja a tornát Szoboszlai Dominik is.

Forrás: Nemzeti Sport

Még mielőtt Rossi tegnap bejelenthette volna, ki az a két mezőnyjátékos és egy kapus, akinek a szolgálatairól kénytelen lemondani a továbbiakban, robbant a bomba. Napközben a Kicker ugyanis közölte, hogy az Eb-ről kiszoruló egyik magyar futballista, válogatottunk legnagyobb sztárja, Szoboszlai Dominik lesz. A németek arról értesültek, hogy az RB Leipzig 20 éves támadó középpályásának a felkészülés során kiújult az egész tavaszi szezonjának kihagyását eredményező szeméremcsont-gyulladása, ezért el is hagyja az ausztriai edzőtábort. Nos, a Saalfeldenben tartott sajtótájékoztatón a kapitány felfedte, miért kénytelen lemondani Szoboszlairól.

Sajnos Dominik nincs jó állapotban, még annyira sem, hogy részfeladatokat bízzak rá a tornán. Ő a legnagyobb tehetségünk, ezért számomra egyenesen fájdalmas, hogy nem játszathatom az Eb-n. Sokat jelentett volna a fejlődése szempontjából egy ilyen eseményen részt venni, de a sors most nem bánt velünk kegyesen. A körülmények egyelőre nem túl kedvezőek, de továbbra is bízom a csapatban, és a befektetett munkában – magyarázta Rossi, aki hozzátette, hogy már az első edzések után látszott az eredményein, hogy fizikálisan nincs rendben. A kapitány rajta kívül Tóth Balázs kapusnak és Spandler Csaba védőnek köszönte meg még a munkáját, de őket ezúttal nem tudja számításba venni.

A magyar válogatott pontszerzési esélyei ezzel tovább mérséklődtek a bivalyerős csoportban, hiszen Szoboszlai mellett a súlyos térdsérülést szenvedő Kalmár Zsolt sem áll rendelkezésre, így nem maradt igazán irányító típusú játékos a magyar keretben.

Válogatottunk pénteken Ciprussal, jövő kedden Írországgal játszik felkészülési meccset a Szusza-stadionban az Eb előtt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek