Aktuális

Nem ismer az ilyen se istent, se embert: sörből készít fagyit, vagyis sögyit a leleményes cukrász

Bors

Létrehozva: 2021.07.01.

Hogy is van a mondás? Dinnyére sört nem szabad? Vagy fagyira dinnyét? Vagy sörfagyira inkább semmitse?

Forrás: Northfoto

Feltalálónak mondja magát az amerikai Will Rogers, aki arra használta a fejében lévő sok tudást, hogy kifejlesszen egy gépet, ami a szénavas sörből fél óra alatt krémes fagylaltot képes előállítani.

A tengerentúlon nagy a kereslet a sögyire, vagy farira, nevezzék is bárminek, mindenesetre szerintünk vétek elpocsékolni a folyékony kenyeret arra, hogy jégbe hűtés és ivás helyett jégbe hűtve elnyalogassuk.

A gép 30 perc alatt készíti el az édességet, amiből először kiszedi a buborékot (talán svájci bubiskanállal?). Rogers úgy találta ki a sögyit, hogy az megtartsa alkoholtartalmát a fagyasztás után is, így szerinte még szuperebb lett a fagyi, ugyanis a vendégek úgy is berúghatnak, hogy közben nyalogatják a jeges desszertet.

A fayit aztán csokiöntettel is nyakon öntik, ha a vendég azt kéri. Horror.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek