Aktuális

Tiszta vizet öntött a pohárba Szentkirályi Alexandra: ezt kell tudni az uniós védettségi igazolásról

Címkék
oltásfriss

Bors

Létrehozva: 2021.07.09.

Nyáron az emberek többsége a pihenésre koncentrál és ha lehetősége van rá, a családjával kapcsolódik ki. Járványügyi szempontból ma hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa. A kétoldalú megállapodásoknak köszönhetően már nagyon sok országba lehet utazni a magyar védettségi igazolvánnyal.

Július 1-jétől az egész EU területén működik az uniós védettségi igazolás is, amely az unión belüli utazást könnyíti meg. Az angol-magyar nyelvű dokumentum már Magyarországon is elérhető papír- és digitális alapon is, egy hét alatt félmillióan szerezték be. 

Megkönnyíti az utazást az uniós védettségi igazolás

Nyáron az emberek többsége a pihenésre koncentrál és ha lehetősége van rá, a családjával kapcsolódik ki. Járványügyi szempontból ma hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa. A kétoldalú megállapodásoknak köszönhetően már nagyon sok országba lehet utazni a magyar védettségi igazolvánnyal. Július 1-jétől az egész EU területén működik az uniós védettségi igazolás is, amely az unión belüli utazást könnyíti meg. Az angol-magyar nyelvű dokumentum már Magyarországon is elérhető papír- és digitális alapon is, egy hét alatt félmillióan szerezték be. A legegyszerűbb otthonról kinyomtatni az EESZT lakossági portáljára belépést követően, de letölthető akár mobiltelefonra is az EESZT Lakossági alkalmazással. Ügyfélkapu és TAJ-szám hiányában a Kormányablakokban, vagy a háziorvosoknál kinyomtatható.Az uniós igazolásnak három típusa létezik:📌 oltási igazolvány a betoltottaknak,📌 tesztigazolvány, akik negatív PCR-teszttel rendelkeznek, vagy📌 gyógyultsági igazolvány azoknak, akik már átestek a betegségen.Az igazolás csak formailag egységes, de az uniós tagállamok saját beutazási szabályokat is megszabhatnak. Utazás előtt mindenképp érdemes felkeresni a Konzuli Szolgálat honlapját, ahol országonként megtekinthetőek az aktuális beutazási feltételek.Jó pihenést és kikapcsolódást kívánok mindenkinek, utazzon akár belföldön vagy az országhatárainkon túlra is!

Közzétette: Szentkirályi Alexandra – 2021. július 9., péntek
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek