Aktuális

A sárgabarackszezon csúcsa: Itt az 5 perces csodapite

Bors

Létrehozva: 2021.08.03.

Végre itt a sárgabarack szezon, a gazdák nem panaszkodnak! Pakolja meg a kosarát a nyár egyik kedvenc gyümölcsével, mert isteni recepteket mutatunk!

Morzsasüti

A sárgabarack nagyon egészséges, tele van antioxidánsokkal, melyek fiatalon tartanak és védenek a súlyosabb betegségektől. Béta-karotint is tartalmaz mely különösen jót tesz nyáron a bőrnek. Egy tanulmány szerint ez a gyümölcs még a répánál is jótékonyabb hatást gyakorol a szemre és a látásra. Sok benne a rost és a vitamin, ezért érdemes minél többet fogyasztani, amíg szezonja van. Az alábbi morzsasüti egyszerű, egyben nagyszerű, kicsit savanykás ízvilággal.

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 púpozott kanál tejföl
csipet só

Töltelékhez:
Sárgabarack, kristálycukor, lekvár

Tetejéhez:
300 gramm kristálycukor
20 deka liszt
180 gra

Elkészítése:

  • Tésztához egy tálba rakja bele a cukrot, tojássárgáját, felkockázott vajat, sütőport, sót és a liszt felét. Gyúrja össze, majd mehet hozzá a liszt másik fele, a tejföl, és keverje tovább. Majd egy órára tegye hűtőbe.
  • Vegye ki a hűtőből és ujjnyi vastagra nyújtsa ki. Kivajazott tepsibe tegye a tésztát. Ami lelóg, azt vágja le, és morzsolja rá a süti tetejére a későbbiekben.
  • Kenje meg a tésztát lekvárral, majd mehetnek rá a barack darabok. Szórja meg cukorral, vagy ízlés szerint fahéjas cukorral.
  • A levágott és megmaradt linzertésztát morzsolja össze. Szórja rá a barackok tetejére.
  • 180 C fokon 40 perc alatt süsse meg.

Így lesz mennyei a lekvárja:

* Ha héjával készíti a lekvárt, figyeljen, hogy csak hibátlan gyümölcs kerüljön a fazékba. Magozza ki, aztán darálhatja, vagy turmixolhatja. A héjával főzött lekvár sűrűbb lesz.
* A héj nélkül készítetthez több idő kell. Héjjal kesernyésebb lesz a lekvár íze
* A héjat úgy tudja a leggyorsabban lehúzni, ha néhány másodpercre forró vízbe teszi.
* Minél érettebb a gyümölcs, annál kevesebb cukor kell hozzá.
* Magas, vastag aljú lábasban főzze, így nem ég le, nem bugyog ki.
* Télen is főzhet lekvárt, ez esetben tegye mag nélkül fagyasztóba a gyümölcsöt.
* Minél tovább főzi, annál sűrűbb lesz!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek