Végre itt a sárgabarack szezon, a gazdák nem panaszkodnak! Pakolja meg a kosarát a nyár egyik kedvenc gyümölcsével, mert isteni recepteket mutatunk!
A sárgabarack nagyon egészséges, tele van antioxidánsokkal, melyek fiatalon tartanak és védenek a súlyosabb betegségektől. Béta-karotint is tartalmaz mely különösen jót tesz nyáron a bőrnek. Egy tanulmány szerint ez a gyümölcs még a répánál is jótékonyabb hatást gyakorol a szemre és a látásra. Sok benne a rost és a vitamin, ezért érdemes minél többet fogyasztani, amíg szezonja van. Az alábbi morzsasüti egyszerű, egyben nagyszerű, kicsit savanykás ízvilággal.
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 púpozott kanál tejföl
csipet só
Töltelékhez:
Sárgabarack, kristálycukor, lekvár
Tetejéhez:
300 gramm kristálycukor
20 deka liszt
180 gra
* Ha héjával készíti a lekvárt, figyeljen, hogy csak hibátlan gyümölcs kerüljön a fazékba. Magozza ki, aztán darálhatja, vagy turmixolhatja. A héjával főzött lekvár sűrűbb lesz.
* A héj nélkül készítetthez több idő kell. Héjjal kesernyésebb lesz a lekvár íze
* A héjat úgy tudja a leggyorsabban lehúzni, ha néhány másodpercre forró vízbe teszi.
* Minél érettebb a gyümölcs, annál kevesebb cukor kell hozzá.
* Magas, vastag aljú lábasban főzze, így nem ég le, nem bugyog ki.
* Télen is főzhet lekvárt, ez esetben tegye mag nélkül fagyasztóba a gyümölcsöt.
* Minél tovább főzi, annál sűrűbb lesz!