Nem mindegy, hogy állunk neki a hámozásnak és a darabolásnak.
Forrás: Pixabay
Biztos, hogy mindannyian úgy vágtuk fel a barackot, ahogy épp kézre állt, vagy amilyen kedvünk volt hozzá.
Ugyan forró vízzel könnyebb lesz meghámozni a gyümölcsöt, de egy gasztro-szakértői oldal vadonatúj trükköt osztott meg a barackokról.
Azt állítják, eddig egész életünkben rosszul vágtuk fel a gyümölcsöt. Most viszont fény derült az igazságra, hogy kell ezt jól csinálni!
Holly módszere nagyon egyszerű: ne hosszában, hanem keresztben vágjuk fel a barackot. Ha ez megvan, csavarjunk egyet rajta, így a gyümölcs fele már meg is van. A másik felében még ott marad a mag, de ha ezt a darabot is elfelezzük, könnyedén ki tudjuk szedni magot a helyéről.
A lifehack így működik a valóságban:
(via)