Aktuális

Elvette a rák az orrát, de ő gyönyörűbbnek érzi magát, mint valaha – videó

Bors

Létrehozva: 2021.08.26.

Noha időbe telt, míg elfogadta új külsejét, ma azonban úgy látja: mindenkinek gyönyörűnek kell, hogy érezze saját magát.

Noha Tina elvesztette az orrát, ez azonban nem jelenti azt, hogy többé ne nézne szívesen a tükörbe – sőt! Vallja: meg kell szabadulnunk azoktól a szépségideál-beidegződésektől, amiket a társadalom a születésünktől fogva ránk erőltet. Ha ezt megtesszük, mindenki szépnek érezheti majd magát – pont, ahogy ő.

A Texasban élő 43 éves nő élte akkor vett 180 fokos fordulatot, amikor 2014-ben orr-rákot diagnosztizáltak nála, ő pedig úgy döntött: a gyógyulás érdekében műtsék le a teljes orrát. Noha egy darabig igyekezett műorrot hordani, ezt rendkívül kényelmetlennek tartotta. Szerencsére szerető férje és gyermekei segítségével sikerült nem csak elfogadnia, de megszeretnie új külsejét.

– Minden, ami különböző, ami deformált, az ijesztő. Egyszerűen ilyen a társadalmunk. A születésünktől fogva ránk erőltet a társadalom egy szépségideált, igyekszik megmindani, mi a szép – magyarázza Tina, hozzátéve: szeretné, ha elfelednénk ezeket a hamis szépségideálokat.

Felidézte: noha az élete forgott veszélyben, az orvosok mégis nekiszegezték a kérdést az orreltávolító műtét előtt: Ön egy fiatal, csinos nő, biztos, hogy ezt szeretné? Erre ő azzal felet: mit ér a szépség, ha nem leszek többé?

– Nincs annál gyönyörűbb, mint életben lenni – hangsúlyozza.

@bipolarbetty

##PerfectAsWeAre ##fightlikeabetty ##bodypositivity ##CompleteMyLook

♬ original sound - Jesse J. Pedigo

Noha az első pillanattól gyűlölte, két évig hordott Tina műorrot. 

Még manapság is megkérdezik, miért nem hordom. Orral olyan csinos lennék, mondják. Anélkül is csinos vagyok!

Az édesanya jelenleg több közösségi oldalon is igyekszik megmutatni: ha ő orr nélkül is gyönyörűnek érzi magát, akkor más is annak érezheti a maga "deformitásával", bármi is legyen az. TikTok-csatornáját például nem kevesebb mint 2,1 millió ember követi.

@bipolarbetty

##duet with @rhsm001

♬ Bite U (YoliBabby Remix) - Shiloh Dynasty/Yolibabby

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek