Aktuális

Otthon lazult a turista, akit három napja éjjel-nappal kerestek a hegyimentők

Címkék
friss

Bors

Létrehozva: 2021.08.25.

Tizennyolc hegyimentő, hat tűzoltó és három csendőr vesztegette az idejét két napon át a feleslegesnek bizonyult keresési akcióval.

A román hegyi mentők hétfőn számoltak be közösösségi oldalukon az elképesztő esetről, hogy hiába keresték három napja éjjel-nappal az eltévedt turistát, hiszen ő már rég otthon pihent. Mint írták, felfoghatatlan számukra, hogy ilyesmi egyáltalán előfordulhat. 

A Bucsecs-hegységben, a Piatra Arsă menedékház és a Poiana Stânii közötti útvonalon tévedt el egy 36 éves hegymászó, aki szombat este telefonon kért segítséget a hatóságoktól. A keresési akcióban tizennyolc hegyimentő, hat tűzoltó és három csendőr vett részt, akik éjt nappallá téve járták a nehéz terepet.

Helyi sajtó értesülése szerint, a bejelentés után a férfi elérhetetlenné vált telefonon, ezért a mentőcsapat azt hitte, hogy lemerült a készüléke, esetleg nincs térerő azon a környéken, ahol tartózkodik.

Eszükbe nem jutott, hogy míg ők nagy erőkkel keresik, a férfi épségben hazakerült.

Hétfő reggel a hegyimentők folytatták a keresését, és folyamatosan próbáltak kapcsolatba lépni vele telefonon. Így derült ki, hogy már hazaért, csak eddig nem kapcsolta be a telefonját. Amikor végre elolvasta a 25 fős keresőcsapat WhatsApp-on írt üzenetét, azt válaszolta, hogy "nem gondolt arra, hogy továbbra is keresik".

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek