Aktuális

Isteni süti 10 perc alatt? Itt a receptje! – Hétvégi menü

Bors

Létrehozva: 2021.09.12.

Ha bonyolultabban a főfogások, akkor érdemes olyan süteményt választani, ami néhány perc alatt kész van.

Forrás: mindmegette.hu

Leves

Kacsaleves klasszikus maceszgombóccal

Elkészítési idő: 120 perc. Nehézségi fok: 5

Hozzávalók (4 személyre): 1 kg kacsaszárny * 2 sárgarépa * 1 fehérrépa * 1/2 karalábé * 1 zeller * 1 vöröshagyma * 4 gerezd fokhagyma * 1/4 kelkáposzta * 1 paprika * 1 paradicsom * só, 10 szem egész bors * 1 csokor petrezselyem. A maceszgombóchoz: 20 dkg pászka * 4 tojás * 8 dkg libazsír * 1/2 vöröshagyma * só, törött bors * 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés: Feltesszük főni a szárnyakat annyi hideg vízzel, hogy az pont ellepje. Sózzuk, majd fél órát lassú tüzön főzzük. Ezután hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, az egész borsot, aztán még egy órát lassan gyöngyöztetjük. Ha mindezekkel elkészültünk, levesszük a gázról a levest és 15 percet pihentetjük. Végül ruhán, vagy kis lyukú szűrön szépen lassan átmerjük. A maceszgombóc elkészítéséhez a pászka felét apróra törjük. Másik felét langyos vízben beáztatjuk, majd 15 perc elteltével kicsavarjuk. A hagymát apróra vágjuk és a zsír felén lepirítjuk. A zsír másik felét a tojások sárgájával habosra keverjük, majd borsozzuk és sózzuk. Hozzákeverjük az áztatott maceszt, a pirított hagymát, és az apróra vágott petrezselyemleveleket. A tojások fehérjét kevés sóval habosra verjük, majd két részletben lazítjuk a masszát. Ezután a morzsát is belekanalazzuk, és 15 percet pihentetjük hűtőben. Végül kis golyókat formázunk a masszából, aztán sós vízben 20 perc alatt kifőzzük. A levest maceszgombóccal tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, de a főtt zöldséget is hozzáadhatjuk. 

Főétel

Rozmaringos sült csirke

Elkészítési idő: 100 perc. Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 személyre): 6-8 csirkecomb * só, bors * 2-3 ek olívaolaj * 1 biocitrom * 1 fej fokhagyma * 1/2 cukkini * 1 fej vöröshagyma * 1 fej lilahagyma * 1 sárgarépa * 1 fehérrépa * 2-4 ág rozmaring * 500 ml húslevesalaplé. A körethez: 1 csésze (250 ml-es) bulgur * 1 csokor petrezselyem * só

Elkészítés: A csirkecombokat mossuk meg, töröljük szárazra, és távolítsuk el róluk a vastagabb bőrdarabokat. Sózzuk, borsozzuk, majd rendezzük el egy tepsiben, locsoljuk meg az olívaolajjal, és toljuk a 200 fokos sütőbe 45 percre. A citromot mossuk meg, töröljük szárazra, és daraboljuk fel. A fokhagymafejet vágjuk félbe. A cukkinit mossuk meg, karikázzuk fel. A vörös- és lila- hagymát, továbbá a kétféle répát hámozzuk meg, azután vágjuk fel mindet falatnyi darabokra. Rendezzük el a zöldségeket és a citromdarabokat a csirkecombok mellett, majd locsoljuk rájuk a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel elkevert alaplét, és süssük a húsokat további 45 percig. Tegyük lábasba a bulgurt, öntsük fel 2 csésze vízzel, sózzuk meg, és közepes lángon főzzük 15-20 percig. Végül forgassuk bele a durvára vágott petrezselymet. Ezt kínáljuk a csirkecombok mellé.

Desszert

Kakaós zabpehelygolyó

Elkészítési idő: 10 perc. Nehézségi fok: 1

Hozzávalók (10 darabhoz): 5 dkg aszalt szilva * 5 dkg aszalt meggy * 10 dkg zabpehely * 2 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez * 1 narancs * 2 ek keserű kakaópor * őrölt fahéj

Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöket aprítsuk fel aprítógépben, majd dolgozzuk össze a finomra darált zabpehellyel, a kókuszreszelékkel, a narancs kifacsart levével, a kakaóporral és 1 csipet őrölt fahéjjal. Formázzunk az így kapott masszából 10 golyót, hempergessük meg azokat egy kevés kókuszreszelékben, és tálalásig tegyük hűtőbe.

További receptek a mindmegette.hu oldalon.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek