A hangsúly a növényi alapon van - a kutatók szerint.
A növényi alapú étrendnek nemcsak pozitív élettani hatásai vannak. Amerikai és angol kutatók szerint az ilyen étkezés
41%-kal csökkenti a koronavírus súlyos szövődményeinek kialakulását.
A kutatásban több, mint 592 ezer ember vett részt még tavaly, azaz az oltások elérhetősége előtt. Azt vizsgálták, kinek milyen étkezési szokásai vannak, mekkora arányban esznek zöldséget, gyümölcsöt az emberek.
A vizsgálat alatt 31 800-an kapták el a koronavírust. Már itt felfigyeltek egy érdekességre a kutatók: 9%-kal kisebb eséllyel betegedtek meg azok, akik a lehető legegészségesebben étkeztek. Az egészségtelenül táplálkozó emberek voltak a legfogékonyabbak a vírusra.
A kutatás kitért arra is: az egészséges, növényi alapú élelmiszerek szélesebb körű elérhetősége nagyban javítaná a járvány számait. Ugyanakkor a szakemberek kiemelték: a növényi alapú élelmiszerek csak akkor jók, ha teljes értékűek és nem feldolgozottak.
A teljes kiőrlésű gabonákra, a zöldségekre, hüvelyesekre, gyümölcsökre, valamint a dió-és magfélékre alapozott étrend rengeteget segíthet a fertőzés elkerülésében és gyorsabb leküzdésében.
(via)