Aktuális

Diáktragédia Vaján – Gyakran estek egymásnak a tanulók Gábor iskolájában

Bors

Létrehozva: 2021.09.10.

<p>Döbbenetes dolgok derültek ki az öngyilkos tini iskolájáról.</p>

Mint arról korábban a Bors is beszámolt: osztálytársai zaklatása öngyilkosságba hajszolta a vajai tinédzsert. Gábor rendészeti szakra járt, rendőr vagy katona akart lenni. Édesanyja szerint a fiú nem tudott igazán jól kommunikálni, frappánsan visszavágni a heccelésekre – ezért is válhatott társai céltáblájává.

Gábor végül nem bírta tovább az iskolai zaklatást és az öngyilkosságba menekült.

A Ripostnak megszólalt az üggyel összefüggésben a baktalórántházi iskola egykori tanulója. Zsanett szerint a zaklatás nem ismeretlen az intézményben: tanulmányai utolsó évében iskolát is váltott, mert rendszeresek voltak a verekedések, fiúk és lányok egyaránt agresszívan viselkedtek az intézményben és annak a környékén is.

Nagyon sok roma gyermek jár abba az iskolába, akik nem olyan nevelésben részesülnek, mint ahogy arra szükségük lenne. Őket az utca neveli nem a szülők, úgy érzik, bármit megtehetnek – mondta a lapnak az iskola egykori tanulója. Hozzátette: nem csak az iskolában féltek a tanulók, a környéken sem érezték magukat biztonságban.

Emlékszem, hogy a suli után gyakran meg kellett várnunk egymást órák után, hogy együtt menjünk vissza a kollégiumba, mivel a környéken élő emberektől féltünk – folytatta Zsanett, aki reméli, hogy kivizsgálják Gábor ügyét és többet nem történhet meg más gyerekekkel az, ami a 16 éves fiúval is történt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek