Aktuális

Fontos bejelentéseket tett Orbán Viktor: Itt vannak a részletek

Bors

Létrehozva: 2021.09.20.

Hétfőn indul a parlament őszi ülésszaka. A 13 órakor kezdődő első ülésen napirend előtt felszólalt Orbán Viktor kormányfő is.

Orbán Viktor kormányfő a beszéde elején azt mondta, hogy a sikeres oltási programnak köszönhetően ebben az évben a magyar embereknek szabad és biztonságos nyaruk volt. Világviszonylatban az egyik leggyorsabb oltási programot folytattuk le, így gyorsabbanlehetett helyreállítani a gazdaságot. 

Az oltás tette lehetővé a boltok kinyitását, a rokonok meglátogatását, járhatunk újra dolgozni. 

A járványnak lesz negyedik hulláma, a mi számaink is erre engednek következtetni - tette hozzá. A vírussal szemben a maszkhasználat és a korlátozások nem elegendőek, csak az oltás működik.

"Az oltás minden kétséget kizáróan működik"

Magyarországon 525 ezer ember vette fel a harmadik oltást - mondta a kormányfő. 7,9 millió vakcina áll rendelkezésre itthon, és további közel 9 millió adag vakcina érkezik még. Orbán szerint a magyarok túlnyomó többsége be van oltva, tehát biztonságban van. Arra kérte a beoltatlanokat, hogy vegyék fel az oltást - mondta a kormányfő. 

Az oltás minden kétséget kizáróan működik. Van elegendő oltás, kórházi kapacitás, tehát felkészültünk a negyedik hullámra. Továbbra is szükség van a rendkívüli jogrendre az ország cselekvőképessége érdekében.

Egy lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól

A magyar gazdaság teljesítménye meghaladja a járvány előtti szintet - mondta Orbán Viktor. A szolgáltatások exportja, a beruházások, az ipar is jelentősen bővült 2020-hoz képest. A kormány képes lesz 5,5 százalék fölé emelni a gazdasági növekedést. Ha nagyobb baleset nem történik, akkor az 5,5 százalékos szint fölé emelkedhetünk - tette hozzá. A kormány teljesítette a vállalásait, mivel többen dolgoznak most, mint a járvány előtt - hívta fel a figyelmet a kormányfő.

11 év alatt közel 1 millió új munkahely jött létre, egy lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól. 

1700 milliárd forintnyi beruházás

1700 milliárd forint értékben indultak beruházások a mögöttünk hagyott időszakban - ismertette a kormányfő. A veszélyek korát éljük, újabb járványok és népvándorlások fenyegetik a mindennapokat - mondta a kormányfő. Éppen ezért indult nemzeti konzultáció, és közel 1,5 millióan vettek benne részt. 

MEGHOSSZABBÍTOTTÁK A RÁSZORULÓK SZÁMÁRA A HITELMORATÓRIUMOT

- ismertette a konzultációból származó egyik döntést Orbán.

1,9 millió szülő számára több mint 600 milliárd forintot térít vissza az állam

2022. február 15-ig vissza fogjuk téríteni a befizetett személyi jövedelemadóját a családosok, a katások és a vállalkozók is visszakapják. 1,9 millió szülő számára több mint 600 milliárd forintot térít vissza az állam - jelentette be Orbán Viktor. A nyugdíjasok is részesülni fognak a növekedés gyümölcseiből. 

2022 februárjában folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése.

200 ezer forint lehet a minimálbér

Hathavi fegyverpénzt kapnak a rendvédelmi szervek esküt tett tagjai - mondta Orbán Viktor. Január 1-től bevezetik a dolgozó fiatalok szja-mentességét. A tárgyalások alapján jó esély van arra, hogy 200 ezer forint legyen a minimálbér. 

A munkát terhelő alacsony adóknak, a családok támogatásának alkotmányos védelmet akarnak adni a nemzeti konzultációban részt vevőknek.

Egyre nagyobb a nyomás a magyar határon

Orbán Viktor az afganisztáni kivonulásról azt mondta, hogy több hibás döntés vezetett el a kialakult helyzetet. A magyar honvédség sikerrel teljesítette a feladatát. Új migránshullám indulhat, éppen ezért nem szabad Európába hozni az afgánokat - mondta a kormányfő. A segítséget kell odavinni. A magyar határokat is meg kell erősíteni, mert sokan Magyarországon keresztűl akarnak bejutni az unióba - mondta a komrányfő.

A migránsokat a Soros-féle NGO-k támogatják, a jelek egyértelműen, mivel tavalyhoz képest háromszorosára nőtt a határsértők és az embercsempészek száma. Nem érdemes illúziókba rángatni magunkat.

Amit Brüsszel tesz, az árulás

Brüsszelből és Berlinből folyamatosan hátba lövik a magyar felet, és minden politikai nyomás ellenére megvédjük a magyar határokat. Amit Brüsszel tesz, az árulás. Ha Európa kényelmes belsejében lévő kormányok kérik, akkor átengedjük a migránsokat - mondta a kormányfő.

A migrációról szóló vita szétfeszíti az unió egységét, és az egység megőrzése érdekében azt javasoljuk, hogy minden hatáskört adjon vissza a tagállamoknak.

Brüsszel megtámadta Magyarországot

A gyermekvédelmi törvény miatt Brüsszel megtámadta Magyarországot. A brüsszeli követelések abszurdak, és ellenkezik azzal a közfelfogással, hogy a gyermekek szexuális nevelését a szülőkre kell bízni. Ebben a kérdésben az emberek mondják majd ki a végső szót.

Brüsszel nem kíváncsi és nem is akarja tiszteletben tartani a népszavazás eredményét 

- mondta Orbán Viktor. Sok nyugati országban az elit döntött LMBTQ-kérdésekben és nem a nép.

Sérül a tisztességes verseny

A helyreállítási alapról azt mondta, hogy nyolc ország nem egyezett meg, és ez súlyosan sérti a tisztességes verseny alapelvét. Magyarország követeli, hogy a bizottság hagyjon fel a tagállamok megkülönböztetésével

- mondta Orbán Viktor.

Magyarország nem kerülhet versenyhátrányba, ezért a kormány elindítja a programokat.

Marad a rezsicsökkentés

Orbán Viktor külön kiemelte, hogy 91 tonnára nőtt a hazai aranytartalék. Magyarország hosszú távú gázszállítási szerződést kötött Oroszországgal október 1-től 15 évre.

Évi 4,5 milliárdnyi földgázt kapunk, és így sikerül megőrizni a rezsicsökkentés eredményeit.

Orbán Viktor: Legyen továbbra is Magyarország az első

Az olcsó pénz korszaka a végéhez közeledik, és egyre vadabb nézetek jelennek meg nemzetközi színtéren - mondta Orbán Viktor. A kormány úgy látja, hogy ebben a biztonytalan helyzetben a nemzeti érdek képviselete a legfontosabb vezérkő elv.

Ha erről letérünk, akkor a 2010 előtti sikertelen korszakhoz térünk vissza, legyen továbbra is Magyarország az első.

(Origo)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek