Aktuális

Hátborzongató gyilkosság: egyetlen palack bor miatt kellett meghalnia a kovácsvágási asszonynak

Bors

Létrehozva: 2021.10.23.

<p>Rabolni indult a gyilkos, végül hidegvérrel kivégezte az idős nőt. Mindössze egy palack bort zsákmányolt.</p>

Forrás: kovacsvagas.hu

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kell felelnie annak a férfinak a bíróság előtt, aki majdnem 10 évvel ezelőtt hideg vérrel kivégezte idős áldozatát.

A gyilkos 2011 januárjában egyik éjjel az idős sértett nő házának utcafronti ablakán keresztül jutott be az ingatlanba, ahol kutatni kezdett, majd a zajra felriadó sértettre támadt. Kézzel, majd egy éles tárggyal is megütötte a sértett fejét, azután megragadta a nyakát és azt hátrafeszítette.

Az idős asszonynak több nyakcsigolyája is eltört.

A vádlott a már eszméletlen idős nőt két-három alkalommal fejbe rúgta, végül egy palack bort vitt magával, egyéb értéktárgyat nem talált. A sértett a bántalmazás során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A gyilkosság megrendítette a piciny falut. Kovácsvágáson másfél évig, amíg a gyilkost meg nem találták, sok idős, egyedül élő ember rettegtett a gyilkosság miatt. A történtek hatására még a polgárőrséget is feltámasztották a településen. A megyei rendőrfőkapitány az elkövető kézre kerítése érdekében egymillió forintos nyomravezetői díjat is kitűztek 2012-ben.

A férfival szemben nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség, tárgyalását a Miskolci Törvényszéken tartják.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek