<p>Az énekesnő baconért való rajongását az anyatejjel szívta magába, kedvencéről pedig akkor sem hajlandó lemondani, amikor éppen fogyókúrázik.</p>
Király Linda, aki Amerikában született és gyermekkora egy részét ott is töltötte, nem véletlenül rajong ezért a finomságért.Én szinte mindenhez használok bacont.
Ha zöldséges fogást, például kelbimbót főzök, azt is megszórom baconnel, de szerintem nem csoda, hiszen én ezen nőttem fel. Nekünk a baconos amerikai palacsinta juharsziruppal szinte alap fogás odahaza. Furcsán is néztek rám, amikor 17 éves koromban Magyarországra költöztünk, hogy miért eszem bacont édes és sós változatban is. Akkor ez itthon új világ volt, de nekem meg teljesen természetes” – mesélte Király Linda, aki azt is elárulta, hogy neki a csoki és a kávé mellett a bacon a legnagyobb kedvence.
Ez tényleg az amerikai álom, ráadásul sok mindent el lehet érni az étkezésben a bacon segítségével.
Például, ha azt akarod, hogy a gyerek megegye a zöldséget, akkor teszel mellé bacont. Ilyen egyszerű. Én imádom ahogy ropog, az a kellemes füstös íz, semmihez sem hasonlítható. A múltkor egyik barátom megkért, hogy főzzek valamit, de olyat, ami a diétájába is beleillik. Csináltam csirkét, de a bőre alá, töltelékként tettem gombát, sajtot és persze bacont is. Ha a ketogén diétát vesszük, akkor ez tökéletesen megfelel fogyókúrás menünek is, én magam is szoktam alkalmazni” – mondta mosolyogva az énekesnő.
Linda egyik kedvenc és gyorsan elkészíthető reggelijét is elárulta: avokádó hajó baconnel. „Kiszedem a magot az avokádóból, a mélyedésbe egy tojást ütök, sóval, borssal ízesítem, lime-ot csepegtetek rá, egy a tetejére jöhet a bacon. 15 perc a sütőben és kész is a laktató reggeli.”
Én nem vagyok olyan profi a konyhában, mint Linda, de azért feltalálom magam.
Nekem nagyon fontos, hogy amiből főzök, ne csak egészséges legyen, hanem gazdaságos is. Nagyon sokat hallok, sokat beszélgetünk az élelmiszerpazarlásról és ebben, amennyire lehet, próbálok tudatos lenni. Amikor valamelyik lányommal főzök, szoktam nekik mondani, hogy csak annyit vágjanak vagy kockázzanak fel, amennyit biztosan meg tudunk enni, hogy ne kelljen kidobni" – árult el egy kis részletet a főzési tudatosságából a műsorvezető.
A bacongyártás terén piacvezető Tamási-Hús Kft. tapasztalatai alapján a fogyasztók egyre inkább keresik a gyorsan, otthon is elkészíthető fogyasztásra kész termékeket. Így jelent meg Magyarországon először az a termékspecialitás, ami az American Streaky Bacon nevet kapta. Ez a kategória Magyarországon még újdonságnak számít, viszont Nagy-Britanniától a Skandináv piacokig már szállít a vállalat szeletelt sült bacont kiszerelésben.