Aktuális

65 éves múltra tekint vissza: 1956-óta ugyanaz a család viszi a virágboltot

Bors

Létrehozva: 2021.11.01.

A Zámbó Jimmy sírjától nem messze található virágüzlet több évtizetes múltra tekint vissza. A tulajdonos, Rossol János számos érdekességet oszt meg az olvasókkal a vállalkozásával kapcsolatban.

Kis fabódéként indította Rossol János édesapja és édesanyja a virágboltjukat 1956-ban. Mára már egy 65 éves történettel rendelkező virágbolt fogadja vásárlóit, közvetlen a temető bejáratánál, mindössze néhány méterre a népszerű énekes Zámbó Jimmy sírjától. A Metropol a jelenlegi tulajdonossal Rossol Jánossal beszélgetett, akitől rengeteg érdekességet tudtunk meg a boltról.

„Kezdetben édesanyám vitte a virágüzletet, miközben édesapám Rossol Károly kertészként dolgozott. Azután vásároltak területeket a környéken, ott szobanövényeket, cikláment és egynyári virágokat termesztettek. Ezeket a földeket elvették tőlünk a kommunizmus alatti államosításnál„ - emlékszik vissza János.

Ha Ön kíváncsi vagy rá, hogy milyen nehézségekkel kellett még szembenézniük az elmúlt 65 év alatt, és hogyan tartott ki a család, akkor keresse keddi lapszámunkat a terjesztőknél, vagy látogass el a Metropol.hu-ra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek