Időjárás

Akár piros riasztást is kiadhatnak, olyan időjárás közelít az ország felé

Létrehozva: 2021.12.26.

Ilyen időjárás várható karácsony második napján.

A nap első felében csökken a felhőzet, északkeleten a nap is előbukkanhat - írja előrejelzésében a koponyeg.hu.

Délután délnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik, melynek hatására egyre többfelé várható eső, amit az Alpokalján, majd ÉNy-on máshol is havazás válthat fel.

Északkelet felől átmenetileg hidegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután -1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk, a maximum a délelőtti órákig beáll, majd lehűlés valószínű.

A vasárnapra virradó éjszaka folyamán a déli országrészben a hőmérséklet fagypont alá csökkenésével az esőt egyre nagyobb területen ónos eső váltja fel. A hajnali óráktól kezdődően a déli megyékben több milliméter, lokálisan (legnagyobb eséllyel a Mecsek északi lejtőin) 5 mm-t meghaladó mennyiségű ónos eső is hullhat. Az időjárási helyzetben rejlő nagy bizonytalanság miatt akár piros riasztás is kiadásra kerülhet. A vasárnap délutáni órákban átmenetileg csendesedhet a csapadék majd az esti, éjszakai óráktól egy újabb csapadékzóna éri el a déli határainkat. Ez a csapadékzóna az éjszakai órákban fokozatosan észak, északkelet felé haladva újabb több milliméter ónos esőt okozhat a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön" - olvasható a meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzésében.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek