Kórház

Élet és halál között lebegett egy kisfiú, csak mert lenyelt valamit, amit a hűtőn talált

Létrehozva: 2021.12.19.

A szülők odafigyeltek, hogy a hűtőről ne tudja megszerezni kisfiuk a mágneseket, de nem bizonyultak elég óvatosnak.

Szívszaggató esetről számolt be a nemzetközi sajtó, ami során a kétéves Jimmy Bui a kenti Ramsgate-ből életveszélyes állapotban került kórházba. A drámai történet sokak számára szolgálhat intő jelként.

A brit család apró mágneseket használt, hogy cetliket rögzítsenek a hűtőre, ebből pedig hármat is lenyelt az aprócska kisfiú. Családja még csak nem is sejtette, hogy mekkora a baj.

– Elkezdett fáradni, majd nem evett és nem járt vécére, ezért elvittük a helyi sürgősségi osztályra. Fogalmunk sem volt róla, hogy három mágnest lenyelt, amíg meg nem láttuk a röntgenfelvételen. A mágnesek összeragadtak, és lyukat ejtettek Jimmy bélrendszerén – árulta a 33 éves Hung Bui.

A kétéves fiút egy gyermekkórházba szállították sürgősségi műtétre, és három héten keresztül bent is tartották.

A szakértő orvos megjegyezte, hogy nagyon veszélyes, ha a gyerekek két vagy több mágnest nyel le, főleg, ha különböző időpontokban. Az egyre nagyobb erejű mágnesek egybeállnak a belekben, és úgy összenyomják a szöveteket, így a vérellátás egyszerűen megszűnik a szervezetükben. Így jelentős károkat okozhatnak órákon belül. A legrosszabb, amikor kilyukasztják a mágnesek a gyermekek belét.

Bui úr elmondta, hogy odafigyeltek arra, hogy a mágnesek nem kerüljenek a kisfiukhoz, de a legnagyobb gondoskodás ellenére is bekövetkezett a baj.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek