Tucatnál is több töltött káposzta és más karácsonyi finomságok kóstolhatók december 17-től a Magyar Ízek Utcája a Millenárison, ahonnan nem hiányozhat a hal sem.
Jönnek Dél-Dunai halfőzők, lesz halas stand, de idén a töltött káposzta lesz a sztár. A főzőasszonyok a tájegységük különlegességeit fogják bemutatni
– mondta a Borsnak Novotny Antal szervező. Ezek közül néhányat be is mutatott.
Lesz töltött káposzta kacsahússal és gerslivel, kolbászos szalonnás töltött káposzta Turáról és
Karcagi káposztás hús malacból.
A Magyar Ízek Utcájában kaphatóak lesznek Magyarország 2021-ben győztes bejglijei, és az Év kenyere is.
A finom töltött káposztának vagy halászlének elengedhetetlen kelléke egy friss, ropogós magyar kenyér. A nyertes Szent István-napi kenyeret fogjuk elhozni a Magyar Ízek utcájába, de készülünk töltött kalácsokkal, csinálunk mézes süteményeket és válogatott réteseket is
– mondta Horváth Zoltán, a Hel pékség kereskedelmi igazgatója.
Nem csak ételek, kézműves és dekorációs termékek is kaphatóak lesznek a vásárban, aranyvasárnap hétvégéjén és december 24-én pedig színes programokkal is várják a kicsiket és nagyokat.
Csángó szőlőleveles töltike
Általában három-négy kásaféle – hajdina, kukoricadara, köles – mellett legalább annyi zöldfűszerrel készül, és legalább ötféle zöldségféle kerül a hús mellé.
Szatmári töltött káposzta kukorica törekkel
Az egyik legizgalmasabb töltött káposzta receptünk a sertéshús tölteléket édeskáposzta levélbe tölti és paradicsommal főzi készre. Fontos, hogy kásának durvára tört kukoricát használjunk a töltelékbe, ezzel lesz tökéletes az étel.
Töltött káposzta kacsahússal és gerslivel
A kacsazsír és a kacsahús utánozhatatlan ízzel látja el az ételt, amit jól egészíti ki a káposzta savassága. A gersli vastagabbá teszi a tölteléket, amit kecskeméti fűszerpaprika tesz teljessé.