Életmentő

Mandulaműtétje után az életéért küzd a tinédzser srác

Bors

Létrehozva: 2021.12.25.

Módosítva: 2021.12.25.

A fiatal a műtétje után pár órával később lett rosszul. Vérző torka miatt életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de a neheze csak ezután kezdődött.

Corey Wilkonson majdnem belehalt a mandula műtétjébe

Forrás: Twitter

Rutin mandulaműtétre ment a 19 éves Corey Wilkinson a grimsby-i Diana of Wales-i hercegnő kórházban. Eltávolították a manduláját egy biopszia miatt, majd később Leedsbe utazott, hogy barátnőjével, Courtney Backhousesal legyen, amíg felépül. 

Aznap este azonban Corey vérezni kezdett a műtét következtében, emiatt pedig ismét kórházba került. A sürgősségi műtétet követően lélegeztetőgépre kapcsolták. Az összetört 19 éves Courtney, Corey édesanyja, Nicki Wilkinson és édesapja, Barry Blastand attól tartottak, hogy nem marad életben.

- November végén kivették a manduláját, és a műtét után a barátnőjével akart lenni Leedsben, ezért elvittük hozzá. Aznap este Courtney felhívott, hogy kórházba szállították, mert csúnyán bevérzett a mandulája. Éjfélkor vezettünk oda, és közölték velünk, hogy életmentő műtéten esett át és lélegeztetőgépre tették – kezdte a tinédzser összetört édesanyja, majd hozzátette: - Felkészültünk a legrosszabbra, teljesen sokkos állapotban voltunk. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetbe kerülünk.

Másnap az orvosok megpróbálták eltávolítani a lélegeztetőcsövét, de összeomlott és 10 percre leállt a szíve. A szülei egy héten keresztül virrasztottak az ágya mellett, mivel az orvosok nem voltak biztosak abban, hogy túléli. Ám két héten keresztül stagnált a fiatal állapota. Az orvosok továbbá abban sem voltak biztosak, hogy az agya károsult-e.

-  Az első jel az volt, hogy megszorította a kezem. Napról-napra figyelik az állapotát. Néhányszor már megpróbálták elvonni tőle a nyugtatót, de sajnos a vérnyomása túl magasra emelkedik, és ismét szüksége van rá. Most már levették a gépekről, és megkezdődött a rehabilitációs időszak. Corey azonban még mindig infúzión van, mivel nehezen tud nyelni. Újra meg kell tanulnia járni, beszélni és enni. Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen maradandó károsodást szenvedhet – tette hozzá a könnyeivel küzdve az édesanya, Nicki.

Családja számára még mindig felkavaró, amikor látják mennyire gyenge lett Corey. Elvesztette az izmait az ágyhoz kötöttsége miatt. Ez nagyon bántja a fiatalt, ugyanis korábban minden nap lejárt az edzőterembe, hiszen képzett személyi edző szeretett volna lenni.

A jövőre nézve Nicki azt mondja, nem tudja, hogy mi fog történni, de ő és a család mindent megtesznek, hogy a házuk készen álljon arra, amikor Corey végre hazamehet. Ennek okán egy adománygyűjtés is szerveztek a GoFundMe oldalán. 

(VIA)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek