Aktuális

Milliós ösztöndíjat fizetnek a legeredetibb környezetvédő ötletért

Címkék
friss

Bors

Létrehozva: 2021.12.09.

A Zöld Követ Egyesület 2,3 millió forintos ösztöndíjpályázatot hirdetett 18-25 év közötti fiatalok részére. A környezetvédő ötleteket 2022. február 25-ig várják.

Forrás: Ripost

A Zöld Követ Egyesület a mindennapokban is érvényesíteni kívánja a környezetvédelmi szempontokat. Méghozzá úgy, hogy a közös gondolkodásba bevonja a fiatalokat is. Csütörtökön délután jelentették be a részleteket.

Október elején indítottuk a zöld konzultációt. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak is megmutassuk a klímavédelmi intézkedéseket – mondta Steiner Attila. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára kiemelte, hogy már 17 egyetemet látogattak meg, csütörtökön a 18. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem volt, ahol a következő beszélgetést rendezték. A zöld konzultációban egyébként bárki véleményt nyilváníthat a zold.kormany.hu oldalon.

Azt gondoljuk, hogy ezekkel a beszélgetésekkel még finomhangolhatjuk a programot. Szeretnénk, hogy ne csak a kormánynak, hanem a régióknak, megyéknek, járásoknak, sőt az egyéneknek is legyenek ötletei – fogalmazott az államtitkár, aki szerint így jött az ötlet, hogy a Zöld Követ Egyesülettel együttműködjenek.

Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke bejelentette, hogy a legjobb ötletet benyújtó pályázó 1 millió forintos ösztöndíjat nyer, a pályázat teljes keretösszege pedig 2,3 millió forint.

Innovatív és kreatív ötleteket várunk és szeretnénk, ha az ötletek meg is valósulnának. A fiatalokat arra bátorítjuk, hogy a klímaszorongás, klímapánik érzése helyett kreativitással és a megvalósítás szándékával induljanak el a jövő felé – mondta Király Nóra.

A pályázatra egyrészt üzleti vállalkozássá formálható ötleteket várnak, másrészt olyan pályázatokat is szívesen látnak, ami a társadalmi összefogásra, a közösségépítésre összpontosít.

Erről a kezdeményezésről nekünk a vállalkozásokat tájékoztatnunk kell és elmondhatom, hogy sok cégvezető jelentkezett már nálunk, hogy szívesen találkozna diákokkal – mondta Zsabka Zsolt, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke. Hozzátette: nagy örömmel fogadták a Zöld Követ Egyesület felkérését, hogy partnerként vonják be a budapesti cégeket a jövőbe mutató kezdeményezésbe, amely a fiatal diákok friss, innovatív gondolkodását, vállalkozó szellemét szeretné üzleti tapasztalattal, mentorálással vagy akár anyagilag támogatni.

Minden információ megtalálható a Planet Z honlapján: planetz.hu/otletpalyazat
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek