Vannak bizonyos tápanyagok, amelyek rendszeres fogyasztása valóban jó hatással van a szervezetre. A vírusok terjedése idején ételekkel is erősíthetjük az immunrendszert.
A legfontosabb, hogy a téli időszakban a napi vitaminbevitelt ételekkel is biztosíthatjuk. Az alábbi tápanyagokkal, hamarabb túljuthatunk a betegségen, emellett megelőzésre, immunerősítésre is kitűnőek.
Az egyik hazai csodaszerünk a torma, ha igazán erőset sikerül beszereznünk, elfogyasztva alaposan kitisztítja a légutakat. Tele van C-vitaminnal, káliummal, magnéziummal, kalciummal cinkkel. A benne található antioxidánsok a fehérvérsejtek termelődését is elősegíti. Az arcüreggyulladás gyógyításában és a gyomorfertőzések ellen is jó. Antibakteriális és vizelethajtó, így a húgyúti fertőzések, gyulladások ellne is hatásos.
A fokhagymát már a középkor óta használják itthon gyógyításra. Huszonötnél is több hatóanyaga van, tele van ezimekkel, vitaminokkalm ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, szelén és kálium is van benne. Antivirális hatása is van, a növényben lévő kénvegyületek miatt, ami eredetileg a kártevők ellen óvják. Megelőzésre és a gyógyulási idő lerövidítésére is alkalmas.
Ha vírusölőként szeretnénk használni a gyömbért, erre frissen lereszelve a legalkalmasabb a benne lévő gingerol nevű vegyület miatt. A gyömbértea kortyolgatva kitünő a hányinger orvoslására, görcsoldó, köhögés- és fájdalomcsillapító hatással is bír. Vitaminokban gazdag: A-, C-, E- és B vitamin mellett, magnézumot, foszfort káliumot és vasat is tartalmaz. Húslevesbe egy keveset téve nemcsak gazdagítja az étel ízét, hanem fokozza a a gyógyító előétel immunerősítését.