Recept

Ezt mindenképp ki kell próbálni: Sós karamelles répatorta

Létrehozva: 2022.01.14.

Mutatjuk az egyik legfinomabb süti receptet, amiről eddig még csak nem is hallottál!

Bár rengeteg tortarecept létezik, mindig jó kipróbálni újabbakat, vagy akár kitalálni, tökéletesíteni a saját verziót. Sokan támaszkodnak édesanyjuk, nagymamájuk egy-egy féltve őrzött titkos receptjére, de az sem árt, ha kéznél van néhány kipróbált recept, amellyel gazdagítható, kialakítható a saját torta-repertoár. Lisa Glinskaya elképesztő receptet osztott meg a közösségi-oldalán, amivel minden vendéget levehetsz a lábáról. 

Hozzávalók a répatortához:

  • 130 g liszt
  • 140 g cukor
  • 1/2 tk fahéj
  • 10 g sütőpor
  • 60 ml narancslé
  • egy narancs héja
  • 80 ml növényi olaj
  • 250 g sárgarépa (finomra reszelve)
  • 150 g pirított dió

Elkészítés

A légkeveréses sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy tálban összekeverjük össze a reszelt sárgarépát, olajat, narancslevet és narancs héját. Hozzáadjuk: lisztet, fahéjt, sütőport, cukrot és pörkölt darált diót. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Előmelegített sütőben 50 perc alatt aranysárgára sütjük. Mivel minden sütő másként működik, a 45. perc környékén érdemes tűpróbát végezni. A kész kekszet lehűtjük. Fóliába csomagoljuk, és egy éjszakán át szobahőmérsékleten pihentetjük. 

Hozzávalók a narancsos túrókrémhez:

  • 220 g túró
  • 80 g sűrített tej
  • 80 ml tejszín (30-35%)
  • 150 g vaj (szobahőmérsékletű).

Elkészítés 

Összekeverjük a túrót, a sűrített tejet és a tejszínt. Turmixgéppel addig turmixoljuk, amíg a lehető legsimább lesz az állaga, közbe adjuk hozzá a kikevert vajat és keverjük hozzá. A kész krémet tegyük egy zsákba.

Sós karamell Hozzávalók:

  • 100 g cukor
  • 30 g vaj
  • 120 ml tejszín ( 30-35%)

Elkészítés 

A cukrot egy serpenyőbe tesszük, karamellszínűre melegítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót. A kész masszát turmixoljuk simára, majd tegyük cukrász zacskóba és pihentessük pár órát hűtőbe. 

A kész tortalapot éles, hosszú pengéjű késsel két kerek lappá vágjuk. Ekkor aztán jöhet a krém, majd a karamell. A répatortát banánszeletekkel, karamellel, dióval és étcsokoládéval díszítjük.

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek