Mutatjuk az egyik legfinomabb süti receptet, amiről eddig még csak nem is hallottál!
Bár rengeteg tortarecept létezik, mindig jó kipróbálni újabbakat, vagy akár kitalálni, tökéletesíteni a saját verziót. Sokan támaszkodnak édesanyjuk, nagymamájuk egy-egy féltve őrzött titkos receptjére, de az sem árt, ha kéznél van néhány kipróbált recept, amellyel gazdagítható, kialakítható a saját torta-repertoár. Lisa Glinskaya elképesztő receptet osztott meg a közösségi-oldalán, amivel minden vendéget levehetsz a lábáról.
Elkészítés
A légkeveréses sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy tálban összekeverjük össze a reszelt sárgarépát, olajat, narancslevet és narancs héját. Hozzáadjuk: lisztet, fahéjt, sütőport, cukrot és pörkölt darált diót. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Előmelegített sütőben 50 perc alatt aranysárgára sütjük. Mivel minden sütő másként működik, a 45. perc környékén érdemes tűpróbát végezni. A kész kekszet lehűtjük. Fóliába csomagoljuk, és egy éjszakán át szobahőmérsékleten pihentetjük.
Elkészítés
Összekeverjük a túrót, a sűrített tejet és a tejszínt. Turmixgéppel addig turmixoljuk, amíg a lehető legsimább lesz az állaga, közbe adjuk hozzá a kikevert vajat és keverjük hozzá. A kész krémet tegyük egy zsákba.
Elkészítés
A cukrot egy serpenyőbe tesszük, karamellszínűre melegítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót. A kész masszát turmixoljuk simára, majd tegyük cukrász zacskóba és pihentessük pár órát hűtőbe.
A kész tortalapot éles, hosszú pengéjű késsel két kerek lappá vágjuk. Ekkor aztán jöhet a krém, majd a karamell. A répatortát banánszeletekkel, karamellel, dióval és étcsokoládéval díszítjük.