Időjárás

Élvezze ki a hétvégét, mert hétfőn kettészakad az ország, durva, mi vár ránk

Létrehozva: 2022.01.15.

A hétvégi borongós idő csak előkészíti azt, ami a jövő hét elején érkezik.

Szombaton keleten folytatódhat a pénteken már megtapasztalt borongós, ködös idő hószállingózásokkal. Máshol változóan felhős idő lesz többórás napsütéssel. Napközben fokozatosan mérséklődik az eleinte még élénk szél. +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők, de keleten jóval hidegebb lesz.

Így alakul a szombati nap Fotó: Köpönyeg.hu

Vasárnap reggelre kelet felől terjeszkedik a köd, majd napközben sokfelé rétegfelhős lesz az ég, jóval kevesebb napsütés ígérkezik. Reggel főleg északon előfordulhat hószállingózás, ónos szitálás. A Dunától keletre egész nap fagyhat, a Dunántúlon +1, +5 fok valószínű.

Vasárnap kevesebb napsütést kapunk Fotó: Köpönyeg.hu

Hétfőn egy hidegfront hatására mindenhol felszakadozik a rétegfelhőzet, és a front felhőzetéből elszórtan fordul elő zápor, hózápor. Az ÉNy-i szél viharossá fokozódik. 3-10 fok közé enyhül a levegő. Erre a napra az Országos Meteorológiai Szolgálat már most figyelmeztetést adott ki: nyolc megyénkben (Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém) elsőfokú vészjelzés lesz érvényben széllökés miatt, ami azt jelenti, hogy a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t is!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek