Választás

A baloldal olyan gazdasági intézkedéseket akar, amely a magyar családokat veszélyeztetné, és katonákat, fegyvereket küldene Ukrajnába

Létrehozva: 2022.02.25.

A baloldal olyan gazdasági intézkedéseket akar, amely a magyar családokat veszélyeztetné, és katonákat, fegyvereket küldene Ukrajnába

A baloldal kedden még azt mondta, hogy Magyarországnak magyar katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ezzel szemben ma már azt követelik, hogy Magyarország függessze fel a Paks II. beruházás engedélyezési eljárását, és utasítsa ki a Nemzetközi Beruházási Bankot Budapestről. A baloldal nincs tisztában a felelőtlen kijelentéseinek súlyával, hiszen miközben Nyugat-Európában egy nap alatt 50%-kal emelkedett a gáz ára, ehhez képest Magyarországon a magyar emberek továbbra is a rezsicsökkentett árat fizetik. Azzal, amit tesznek, belesodorhatják az országot a háborúba - írta meg az Origó. 

Márki-Zay Péter és a baloldal sokadjára ragadtatja el magát, és felelőtlen kijelentéseket tesznek az ukrajnai háborús konfliktus kapcsán. Miközben a baloldal kedden még azt mondta, hogy Magyarországnak magyar katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ezzel szemben ma már

AZT KÖVETELIK, HOGY MAGYARORSZÁG FÜGGESSZE FEL A PAKS II. BERUHÁZÁS ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSÁT, ÉS UTASÍTSA KI A NEMZETKÖZI BERUHÁZÁSI BANKOT BUDAPESTRŐL.

Márki-Zay az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este arra a kérdésre, hogy adna-e fegyvereket Ukrajnának, azt mondta, hogy

a NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is. Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.

A baloldal nem tudja, mit tesz

A baloldal nincs tisztában a felelőtlen kijelentéseinek súlyával, hiszen miközben Nyugat-Európában egy nap alatt 50%-kal emelkedett a gáz ára, ehhez lépest Magyarországon a magyar emberek továbbra is rezsicsökkentett árat fizetik.

Ha megtörténne, amit a baloldal követel, azzal veszélybe kerülhetne az orosz gázellátás.

AZZAL, AMIT A BALOLDAL TESZ, BELESODORHATJA AZ ORSZÁGOT A HÁBORÚBA, ÉS EMELLETT OLYAN GAZDASÁGI INTÉZKEDÉSEKET AKARNAK, AMIKNEK A MAGYAR CSALÁDOK IHATJÁK MEG A LEVÉT.

Miközben a baloldal háborúba sodorhatja az országot, Orbán Viktor miniszterelnök egyértelműen fogalmazott:

ELFOGADHATATLAN A BALOLDAL TERVE, HOGY KATONÁKAT ÉS FEGYVEREKET KÜLDJÖN MAGYARORSZÁG UKRAJNÁBA.

 

A miniszterelnök szerint Magyarországnak ebből a fegyveres konfliktusból ki kell maradnia. 

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülése után videóüzenetet töltött fel a Facebook-oldalára a miniszterelnök.

Oroszország ma reggel megtámadta Ukrajnát katonai erővel, ezért a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülést tartott. Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését. Vésztanácskozást fogunk tartani ma Brüsszelben. Úgy látom, hogy az európai egység fenntartható lesz, és közös lépésekre szánhatjuk el magunkat - mondta a videóban a miniszterelnök.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel az orosz-ukrán konfliktusról. A kormányfő leszögezte:

MAGYARORSZÁG A KOORDINÁLT EURÓPAI VÁLASZCSELEKVÉS RÉSZESEKÉNT TÁMOGATNI FOGJA A HELYZET RENDEZÉSÉRE IRÁNYULÓ KÖZÖS UNIÓS ERŐFESZÍTÉSEKET. ENNEK KERETÉBEN A KORMÁNY FOLYAMATOSAN EGYEZTET NYUGATI SZÖVETSÉGESEIVEL.

Miközben Márki-Zay és a baloldal felelőtlen nyilatkozatokat ad, addig a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az orosz-ukrán konfliktusban érintett szereplőket a folyamatos párbeszédre sarkallja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek