Trükkös

Egy milliárdos gyémántot lopott, de csak százezret fizet Lakatos Lulu

Címkék
friss

Létrehozva: 2022.02.21.

Hiába követte el minden idők egyik legnagyobb helyi ékszerrablását Londonban a magyar származású asszony, Lakatos Lulu, ebből semmit nem tudnak behajtani. Ugyanis milliárdos csalása ellenére számláján mindössze 100 ezer forintot találtak, miközben a gyémántokat azóta is keresik.

Forrás: Metropolitan Police

Már egy londoni börtön vendégszeretetét élvezi Lakatos Lulu, az a 60 éves romániai magyar asszony, aki elképesztő bűvésztrükkjével írta be magát az ékszerrablások történetébe Angliában. 

Kavicsokra cserélte a drágaköveket

Mint arról a Bors korábban is írt, az asszony Anna álnéven ballagott be egy patinás ékszerüzletbe, ahol azt állította az ékszerésznek, hogy dúsgazdag orosz megbízója számára szeretne gyémántokat vásárolni. Viszont mikor a gyémántszemlére került a sor, és Lulu éppen „felbecsülte” a hét drágakövet, egy trükkös bűvészmutatvánnyal mindet egyszerű kavicsokra cserélt. A turpisságra csak másnap derült fény, amikor a trezort kinyitva csak a mezei köveket találták ott, a gyémántoknak – köztük egy 2,2 millió font értékű, 20 karátos szív alakú és egy 1,1 milliós értékű rózsaszín drágakőritkasággal – pedig lába kélt. 

Lakatos Lulu elmúlt már 60 éves Fotó: Metropolitan Police

Pár óra múlva Franciaországban volt

Az asszonyt végül egy videó felvétel buktatta le, amin már világosan látszott a trükkje. Bár Lulu a lopás után már az ajtóban átadta a hat gyémántot egy nőnek, ő maga pedig rögtön Franciaországba utazott, a büntetést nem tudta elkerülni, elfogták, és bár Lulu megpróbálta autóbalesetben elhunyt húgára fogni a lopást, a bírókat nem győzte meg, és hat és fél év börtönre ítélték. 

Pénz nincs, a gyémántokat nem találják

A gyémántokat viszont azóta sem találják, így a sitt mellett persze pénzbüntetést is kiróttak Lulura, a behajtásnál azonban keservesen csalódtak: bankszámláján ugyanis mindössze 293 euró, az az alig több mint 100 ezer forint árválkodott, amit még a letartóztatáskor foglaltak le nála Franciaországban. A hatóságok most a fejüket vakarják, mivel a dolog jelenlegi állása szerint sem a pénzt, sem a gyémántokat nem találják, így míg a nyomozást jelen pillanatban is folytatják, meglehet, hogy a pár év múlva szabaduló Lulu multimilliomosként töltheti hátralévő nyugdíjas éveit.

 

 

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek