Képünk illusztráció
Az már a koronavírus-járvány kirobbanásakor viszonylag hamar egyértelművé vált, hogy a covid-19 az alapbetegséggel küzdőket érintette súlyosabban, köztük a cukorbetegségben szenvedőkre különösen veszélyes. Ezért a legrosszabb étel-összetevő, amit koronavírus-járvány idején ehetünk,
az a cukor
- írja a CNBC.
Dr. Heather Moday allergológus immunológus szerint az immunrendszer állapotát nagyban befolyásolja az étrendünk, így a legrosszabb, amit az immunrendszerünkkel tehetünk, az a túlzott cukorfogyasztás a koronavírus-járvány idején. A vírus a fertőzöttek szervezetében ideiglenesen megzavarhatja a vércukorszint szabályozását, ezáltal a cukorbetegeknél veszélyes állapotot eredményezhet.
A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy nem csak a magától értetődően magas cukortartalmú, édes ételeket kell kerülni, mint a fánk, a sütemények vagy a csokik, hanem a cukor rengeteg sós ételben is ott van, úgymint tésztában, kenyérben, gabonapelyhekben, a rizsben, sőt, egyes gyümölcsökben és gyümölcsitalokban is. Rengetegszer elfelejtjük, hogy a ketchup, a saláta dresszingek és fehérje szeletek is sok cukrot tartalmazhatnak.