Felfoghatatlan

Mellbevágó: öngyilkos lett egy 14 éves lány

Létrehozva: 2022.02.21.

Hihetetlen, miért vetett véget az életének a diáklány.

Képünk illusztráció

Forrás: Pixabay

Borzalmas döntést hozott meg egy mindössze 14 éves diáklány. A fiatal öngyilkosságba menekült, miután borzalmas posztokat látott az interneten. Szülei és a hatóságok most azt kérik a közösségi oldal működtetőjétől, hogy adják át a tinédzser privát fiókjának az adatait.

Mint az a nyomozás során kiderült, a London északnyugati részén található Harrowból származó Molly Russell szorongással, depresszióval, önkárosítással és öngyilkossággal kapcsolatos anyagokat nézegetett, mielőtt véget vetett volna az életének - írta a Ripost.

A rendőrség most amiatt nyomoz, miképp történhetett meg, hogy a fiatal lány efféle tartalmakat láthatott. Ugyanis azt gyanítják, hogy egy valószínűleg hibás algoritmus miatt egyre több erőszakos tartalom került Molly hírfolyamába.

Molly életének utolsó hat hónapjában egyébként rendkívül nagy aktivitást mutatott a közösségi oldalain. Ebben az időszakban 3500 megosztás, valamint 11 000 lájk és 5000 mentés szerepelt a tevékenység listáján.

„Szeretném kifejezni a legmélyebb együttérzésemet a családnak” – mondta az orvosszakértő a meghallgatása végén.

Russel úr a lánya halála óta létrehozott egy alapítványt, a Molly Rose Alapítványt, aminek a célja, hogy megreformálja a közösségi médiát - írja a Daily Mail. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek