Budapest

Míg Karácsonyék látványprojektjei állnak, addig a kormány folyamatosan fejleszti a fővárost

Létrehozva: 2022.02.11.

Karácsony Gergelyék unalomig ismételt mantrája szerint „a kormány kivérezteti a fővárost”. A Metropol összeszedte, hogy is állnak a legfontosabb budapesti fejlesztések.

Miközben a kormány sorra adja át az újabbnál újabb tereket és épületeket, a főváros vezetése még a legfontosabb „látványprojektjeivel” sem halad. Szájkarate és Facebook-posztok helyett lássuk, ki mit rakott le az asztalra!  - gyűjtötte össze a Metropol. 

BAL OLDALRA: Megcsúszott Lánchíd, leállt munka a Blahán és folyamatosak a dugók

- Másfél éves időhúzás után fogott bele a főváros a Lánchíd  - az előző vezetés által már teljesen előkészített – felújításába. A végső tervek szerint 5 milliárd forinttal többért jóval kevesebb megújult tartalmat kapnak a fővárosiak.

- Ugyancsak alaposan elcsúszott a Blaha Lujza tér felújítása, ahol szintén 400 millióval többért itt is jóval kevesebb tartalom épül majd meg. A munka gyakorlatilag jelenleg is áll.

- Eközben a sorozatos átgondolatlan lezárások miatt mindennapos gigadugók alakultak ki a fővárosban, amire Karácsony Gergely megtalálta a megoldást: az autósok „szálljanak ki, és gyalogoljanak”.

Fotó: Nagy Zoltan

Városházi fantompark és megfúrt kulturális központok

- A Karácsony Gergely vezette városvezetés végül megfúrt három városligeti kulturális központot is. Nem épülhetett meg az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház.

- Az átadása után Karácsony Gergely folyamatosan, Facebook-posztokban kritizálta a Liget projekt fejlesztéseit, egyebek mellett a nemzetközi díjakat nyert épületeit. Szerinte „beépítik a Ligetet”.

- A fővárosi vezetés igyekszik akadályozni Budapest legújabb Duna-hídja, a Galvani-híd és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra megépítését.

- A lassan három éve beígért Városháza parkban eddig egyetlen egy fűszálat sem sikerült elültetniük.

- A főpolgármester a közös tervezésű Városmajor zöldítését – ahol a kormány még a Fővárosnál is zöldebben gondolkodik – túlzásnak tartja.

- Az V. kerületi Bástya utcai, 3,1 milliárdos kormányzati támogatásból megvalósult, igazi XI. századi közparkba a helyi baloldal szerint elég lett volna néhány mászóka a környékbeli gyerekeknek, nem pedig ilyen „csilivili berendezés”.

JOBB OLDALRA: A kormány már 9 új parkot adott át, a fővárosi vezetés egyet sem

Amik megújultak a polgári kormányzás alatt:

- Városliget

- Orczy park

- Múzeumkert

- a Puskás Aréna parkjai

- Ferencvárosi Szabadidő- és Sportpark

- Normafa

- Millenáris Széllkapu

- MOME park

- Margitsziget

Teljesen megújította a Városligetet a Liget Projekt

- Megépült a Magyar Zene Háza, és hamarosan nyit a Néprajzi Múzeum. Elkészült a Nagyjátszótér, a kutyás élménypark, a futókör és több sportpálya.

- A zöldítési program keretében 72 000 m² burkolt felületet bontottak el, 150 000 m² zöldfelület újult meg, elültettek csaknem 500 lombos fát, több mint 70 000 cserjét és csaknem 140 000 évelőt.

- 60 százalékról 65 százalékra nőtt a zöldfelület a Városligetben

- Még az ellenzéki sajtó és Karácsony főtájépítésze, Bardóczi Sándor is elismerte, hogy jobb lett a Liget helyzete.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek