Ukrajna

Rakéta csapódott be az ukrán-magyar határ közelében

Létrehozva: 2022.02.24.

A becsapódás hatalmas robbanást generál.

Kijev, 2022. február 24. Azonosítatlan tárgy maradványai egy robbanás után Kijevben 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök hajnalban katonai mûvelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erõk mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenõrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadmûveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen. MTI/EPA/MIKHAIL PALINCHAK

Szörnyű videó kering az interneten a hajnalban megindult orosz invázióról, a képsorokon az a pillanat látható, amint egy orosz Kalibr rakéta becsapódik egy ukrán reptéren Ivano-Frankivszk mellett.

A két legközelebbi célpont ugyanis Lviv (Lemberg) városa és Ivano-Frankivszk. Ivano Frankivszk a magyar határtól légvonalban mindössze 166 kilométerre van. Közúton a Beregsurányi határátkelőtől 271 kilométer, autóval néhány óra. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek