Az egészséges életmód és a diéták szimbólumává váltak a zöldségek.
1048954912
A zöldségek a legegészségesebb ételek, amelyeket a természettől kaphatunk. Különböző tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdagok. Egyes zöldségek azonban kevésbé előnyösek, mint mások, elsősorban cukortartalmuk miatt. Az alábbi felsorolásban összegyűjtöttük az 5 legmagasabb cukortartalmú zöldséget.
A lelombozó hír azonban az, hogy nem minden diétás, ami zöldség!
Sárgarépa
A sárgarépa fontos jelentős vitaminforrás Annak ellenére, hogy nem túl magas kalóriatartalmú - átlagosan 31 kcal -zöldség , azonban ezek kalóriák a bennük lévő cukorból származnak.
Kukorica
A kukorica szintén egy nagyon egészséges zöldség, sok hasznos nyomelemet tartalmaz, például foszfort, kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, valamint A-, B- és E-vitaminokat. De ezeken kívül a kukorica magas keményítőtartalmú édes zöldség, egy cső átlagosan 100 kcal, amiből 7 g cukor.
Cékla
A cékla az egyik legegészségesebb zöldség. Tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, sok vasat, kalciumot, magnéziumot tartalmaz. A vitaminok és mikroelemek tárháza, azonban érdemes oda figyelni, hiszen 100 g cékla 9 g cukrot tartalmaz.
Krumpli
Mindenki szereti a burgonyát bármilyen formában. De magas keményítőtartalma miatt a krumpli gyorsan megemeli a vércukorszintet, ráadásul a nagyon magas kalóriatartalmú.
Hagyma
A felsorolás legnagyobb meglepetése, hiszen minden étel alapja a hagyma. A kesernyés zöldség rengeteg cukrot rejt 100 g hagyma 6g cukrot tartalmaz.