Ukrajna

Botrányos béketárgyalások, városokban rekedt civilek: ez történt éjjel az ukrán-orosz háborúban

Létrehozva: 2022.03.23.

Még százezer civil ragadhatott Mariupolban, nincs víz és étel sem, folyamatosak a bombázások.

Kijev, 2022. március 22. Tûzoltó a tüzérségi támadásban megsemmisült bevásárlóközpont romjainál Kijevben 2022. március 21-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában.

Forrás: MTI/AP/Rodrigo Abd

Újabb szankciócsomag készül Oroszország ellen

Csütörtökön Brüsszelben a NATO, valamint a G7-ek és az Európai Unió csúcstalálkozóján a nyugati szövetségesek, "új szankciókat fognak bejelenteni Oroszország ellen", és megerősítik a már érvényben lévőket - jelentette be Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

A találkozóra pontosan négy héttel az Ukrajna elleni orosz agressziós háború kezdete után kerül sor. A csúcstalálkozón megvitatják Oroszország ukrajnai invázióját, a NATO-országok Ukrajnának nyújtott támogatását, valamint az Oroszországgal szembeni elrettentés és védelem további erősítését.

Még százezer civil lehet Mariupolban

A mai állás szerint mintegy százezer civil él Mariupolban, embertelen körülmények között, teljes blokádban. Se étel, se víz, se gyógyszer. Állandó az ágyúzások és folyamatos a bombázás - mondta szerdai videóüzenetében Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán elnök beszámolója szerint már több mint egy hete próbálnak stabil humanitárius folyosókat szervezni a mariupoliak számára, de szinte minden próbálkozásukat megzavarják az oroszok ágyúzással vagy közvetlen lövöldözéssel.

Kedden az egyik humanitárius oszlopot egyszerűen elfoglalták a megszállók Manhush közelében. A kimenekítésben részt vevők és a buszsofőrök fogságba estek. Minden nehézség ellenére 7026 mariupolinak kedden sikerült elhagynia a várost.

Botrányos béketárgyalásokról beszélt az ukrán elnök

Egy szerdára virradó éjjel tett videóüzenetében az ukrán elnök az Oroszországgal folytatott béketárgyalásokról szólva "nagyon nehéznek" nevezte a folyamatot. 

Nagyon nehéz, néha botrányos, de lépésről lépésre haladunk előre"- fogalmazott Zelenszkij. Hozzátette: a tárgyaló felek nap mint nap keményen dolgoznak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek