Időjárás

Durva mínuszok és havazás: a meteorológusok nem sok jót ígérnek

Létrehozva: 2022.03.07.

Mínuszok, havazás, erős szél: nem kényeztet majd el minket a heti időjárás.

Hétfőn csak kevés helyen számíthatunk hosszabb napos időszakokra, sok felhő lesz az égen, de csak a középső tájakon fordulhat elő egy-egy hózápor, illetve jelentéktelen havas eső. Élénk, a Dunántúl nyugati-északnyugati felén, valamint északkeleten többfelé erős lesz az északias szél. Ismét fagyos lesz a reggel, a fagyzugos helyeken -8, -10 fok is lehet. Napközben 2-7 fokot mérhetünk.

Kedden a napos-gomolyfelhős időben csak helyenként délen és az Alföldön fordulhat elő jelentéktelen zápor, hózápor. Többfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Hajnalban -10, -1, délután 4-9 fokra számíthatunk.

Szerdán a Dunántúlon várható több napsütés, a Dunától keletre a több felhő. Főként keleten fordulhat elő kisebb havazás, havas eső, napközben eső, egy-egy zápor is. Ezúttal az északi-északnyugati szél támadhat fel többfelé. A fagyos reggelt követően napközben hazánk nagy részén 5-11 fok valószínű, de a keleti határ mentén ennél kissé hidegebb lehet.

Csütörtökön hazánk nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de a Dunántúlon még lehetnek felhősebb tájak. Említésre méltó csapadék nem várható. A sokfelé szeles időben 1-9 fokra készülhetünk, nyugaton lesz enyhébb az idő. Pénteken alig lesz felhő az égen, de a Dunától keletre még többfelé élénk marad az északkeleti szél. Hajnalban erősebb fagyok várhatók, napközben 2-6 fok valószínű.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek