Ukrajna

Itt a béketárgyalás eredménye: Folytatódnak a harcok

Létrehozva: 2022.03.10.

Nincs előrelépés az újabb béketárgyalásokon.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Szergej Lavrovval történt tárgyalás után sajtótájékoztatót tartott - írja az Origo a Sky News alapján. Elmondta, hogy nem történt előrelépés a tűzszünet kérdésében, de hajlandó lenne újra találkozni Lavrovval, ha lenne lehetőség "tartalmas beszélgetésre". Hozzátette, hogy addig nem lehet befejezni a háborút, amíg az azt elkezdő országnak "nincs szándékában" véget vetni neki.

Szerinte most Mariupolban a legsúlyosabb a helyzet Ukrajnában,

és a két legfontosabb feladat az ostromlott városból kivezető humanitárius folyosó működtetése, és egy legalább 24 órán át tartó tűzszünet elérése.

Elmondta, hogy Lavrov szerint Oroszország azt várja Ukrajnából, hogy feladja a harcot, de reméli, hogy az orosz külügyminiszter tárgyalni fog a béketárgyaláson elhangzottakról az orosz kormánnyal.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is nyilatkozott a béketárgyalás után. Elmondta, hogy humanitárius folyosókról tárgyaltak, amiknek útvonalát a két ország csapatai fogják eldönteni - írja a Sky News.

A BBC kérdésére, hogy lehetséges-e a tűzszünet, Lavrov azt válaszolta, hogy a "különleges hadművelet" folytatódni fog. Azt is elmondta, hogy a nyugati országok "veszélyesen viselkednek" azzal, hogy védelmi eszközöket adnak Ukrajnának. Szerinte Ukrajnában a "nacionalisták" a civileket használják emberi pajzsként.

"Nem támadtuk meg Ukrajnát" 

- mondta a sajtónak. Szerinte Oroszország fenyegetve érezte magát, és meg kellett védenie a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság lakosságát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek