Háború

„Kijöttem a házamból, mert aggódtam édesanyámért” - orosz katonák lőttek a fiatal nőre

Bors

Létrehozva: 2022.03.31.

Csak az édesanyját akarta meglátogatni Natália a háború sújtotta Polohiban, azonban az egyik ellenőrző ponton az oroszok tüzet nyitottak rá.

Forrás: Twitter

Az ENSZ még március második hetében kijelentette: háborús bűncselekménynek számít az ukrajnai civilek ellen irányult támadások. Oroszország azonban ragaszkodik ahhoz az állításához miszerint, nem veszik célba a civileket, sem az épületeket amikben élnek és dolgoznak.

Ám ezt erősen cáfolja egy dél-ukrajnai Zaporiizsja város kórházában fekvő Natalia Mykolaivna. A 45 éves asszony fia, Nyikolaj kezét szorongatva mesélte el, hogy mi történt vele szülővárosában, Polohiban, azon a napon, amikor megérkeztek az orosz haderők. Natalia elmondása szerint szándékos, célzott és indokolatlan támadásban volt része, és csoda, hogy még életben van.

- Kijöttem a házamból, mert aggódtam édesanyámért, aki miénkkel közvetlenül szomszédos utcában lakott. Úgy döntöttem elmegyek hozzá. – kezdte Natalia, aki elmesélte, mi történt vele azután, hogy átengedték az orosz hadsereg első ellenőrző pontján.

- Édesanyám háza felé sétáltam, felemeltem a kezem a magasba. Azt mondták, hogy átmehetek, de a katona géppisztollyal rám lőtt, és deréktől lefelé mindenhol eltalált a lábamon. Egy szót sem szólt. Egy tank mellett álltak, amin a Z betű állt. Mindannyian maszkot és fejfedőt viseltek – árult el elcsukló hangon Natalia, aki így nem látta az arcát és nem hallotta a hangját annak az orosz katonának, aki lelőtte.

Nataliát a szomszédok és a családja evakuálta a közeli Zaporizzsja kórházába. Az orvosok azt mondták neki: egy hajszálon múlt az élete. A jobb lába ki van csavarodva és el van törve, egy fémkeret tartja össze. A térde teljesen összetört, és soha többé nem fog úgy járni, mint régen.

- Az orvosok nem mondják meg, hány golyó volt bennem. Deréktól lefelé lőttek meg. Mindenem megsérült, még a nemi szerveim is – tette hozzá szomorúan a nő.

Polohy, az immár megszállt falu, ahol Nataliát lelőtték, az ostromlott Mairupol városába vezető úton fekszik. Csak néhány kilométerre délre van Orikhivtől, egy kis mezőgazdasági falutól.

(BBC)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek