Koronavírus

Koronavírus itthon: 150 beteg halt meg az elmúlt három napban, közel 6 ezer az új fertőzöttek száma

Létrehozva: 2022.03.07.

A kormányzati portálon közölték az elmúlt három nap koronavírus-adatait.

Az elmúlt három napban 5852 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 805 898-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 150, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 44 436-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 1 632 325, míg az aktív fertőzötteké 129 137-re csökkent. 2745 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 117-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány ötödik hullámának leszálló ágában vagyunk, ezért a kormány kivezeti a járványügyi korlátozásokat és mától megszűnt a maszkviselési kötelezettség. Márciusban is minden héten folytatódnak az oltási akciónapok a kórházi oltópontokon.

Mától nem kell maszkot viselni az eddig előírt zárt terekben sem, tehát sem a tömegközlekedési eszközökön, sem az üzletekben. Megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét.

 Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány a sportrendezvényre, kulturális, illetve zenés-táncos rendezvényre, de az 500 főnél nagyobb létszámos szabadtéri rendezvényekre sem – írják a koronavirus.gov.hu oldalon.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek