Ukrajna

Különleges pillanatok a határnál: menekülteket áldott meg Ferenc pápa követe

Címkék
frissUkrajna

Létrehozva: 2022.03.09.

Barabásra látogatott Michael Czerny bíboros, Ferenc pápa különleges követe, ahol beszélgetett a háború elől menekülőkkel, majd megáldotta őket.

A Metropol tudósítója beszámolt arról, hogy Michael Czerny bíboros a megérkezése után beszélgetett a Barabáson összegyűlt menekültekkel, majd megáldotta őket. Barabáson a Katolikus Karitász gondoskodik a menekültekről. Az étel- és italosztáson kívül az érkezőket ideiglenesen elszállásolják a helyi kultúrházban, illetve segítenek nekik a továbbutazásban és a szükséges papírok beszerzésében.

Szerda délelőtt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes fogadta Czerny bíborost és a vatikáni delegáció többi tagját. Ferenc pápa különleges követe kedden érkezett Magyarországra. Elsőként ellátogatott a budapesti Keleti pályaudvarra, ahol a Katolikus Karitász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaival beszélgetett. 

Majd találkozott Erdő Péter bíborossal és Veres András győri megyéspüspökkel. Szerda délelőtt a Karmelita kolostorban az egyházi méltóságok mellett találkozott Azbej Tristannal, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkárral és Érszegi Márk Auréllal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vallásdiplomáciai főtanácsadójával.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek