Menekültek

Olga: Mindenkinek elmeséljük Ukrajnában, mennyire kedvesek a magyarok!

Létrehozva: 2022.03.15.

Lányával és unokáival menekült Magyarországra Kijevből Olga. Meghatódtak a vendégszeretetünkön, mint mondják, álmukban sem gondolták volna, hogy ennyi segítséget kapnak majd hazánkban.

Olga és családja napok óta először képes mosolyogni

Olga, Katya, Timur és Szveta Kijevből érkezett a záhonyi vasútállomásra. A bonyodalmak miatt négy napra volt szükségük arra, hogy a biztonságot nyújtó hazánk területére érkezzenek. Itt, nálunk nyerték vissza az életbe és az emberekbe vetett hitüket.

– Köszönjük Magyarországnak és a magyarságnak, amit értünk, a családunkért és a népünkért tesznek immár hetek óta! A múlt éjjel még féltünk és az életünkért imádkoztunk, de már tudjuk, hogy van remény! – mondta a nagymama, miközben bájos unokája, Szveta elégedetten bólogatott. A kislány elmondta, hogy a nagyszülőjével együtt azon gondolkodik, hogy egy blogot indítanak, melyben minden ukránnak elmondják, hogy Magyarország egy nagyszerű hely.

– Bajban vagyunk, de finom étellel és itallal kínáltak bennünket, miközben a kedvességgel sem fukarkodtak. Hosszú napok óta először vagyunk képesek mosolyogni! – árulta el Szveta, akinek neve egyébként virágot jelent. 


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek