Ukrajna

Putyin tanácsadója megtörte a csendet: ez az egyetlen mód, hogy véget érjen a háború

Létrehozva: 2022.03.06.

A tanácsadó szerint Putyint csak ellenállással lehet megállítani.

Andrej Illarionov, aki 2000 és 2005 között Putyin gazdasági tanácsadója, úgy véli, hogy az orosz vezetőt csak „ellenállással” lehet megállítani.

Ellentétben azzal, amit más munkatársak állítanak, az egykori tanácsadó szerint Putyin nem őrült meg, sőt, kifejezetten hideg fejjel támadta meg a szomszédos országot. 

"Tudja, mit akar és igyekszik megvalósítani azt a politikát, amelyet jó előre kigondolt, hogy elérje a céljait. Az egyetlen dolog, ami igazán megállíthatja Putyint Ukrajnában és Európában, az az ellenállás. Az ukrán hadsereg ellenállása, az, ha az ukrán nép hősiesen ellenáll ezeknek az agresszióknak."

Miközben Illarionov szerint Putyin igenis koncentrált, hidegfejű és kitartó, addig a világ más vezetői elkezdték megkérdőjelezni Putyin mentális állapotát, mivel az orosz-ukrán háború kirobbanása során tett cselekedeteit „észszerűtlennek” minősítették.

Condoleeza Rice volt amerikai külügyminiszter aggodalmát fejezte ki a Fox Newsnak, és azt állította: „Ez egy másik Putyin. Mindig számító volt és hideg, de ez más. Labilisnak tűnik.”

Számos vezető szerint már a 2017-es nyilatkozatai is azt sugallták, nincs minden rendben Putyin agyával. Akkor ugyanis azt fejtegette, hogy létre lehet hozni a tökéletes katonát, aki sem félelmet, sem fájdalmat nem érez. Úgy képzelte, hogy az emberi DNS-t meg lehet változtatni, úgy fogalmazott, "az ember végül istenné tud válni".

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek