Háború

Sírva hívta fel nagymamáját az orosz katona: "haza akarok menni"

Létrehozva: 2022.03.27.

Már egy hónapja tart a kegyetlen orosz-ukrán háború.

Mariupol, 2022. február 24. Sérült radarrendszerek és egyéb berendezések egy ukrán katonai létesítményben a délkelet-ukrajnai Mariupol városban 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök hajnalban katonai mûvelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erõk mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenõrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadmûveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen. MTI/AP/Szergej Gric

Egy rettegő orosz katona üzenetét tették közzé a nyilvánosság számára, amiben megdöbbentő dolgokat árul el nagymamájának.

A meg nem nevezett katona lehallgatott telefonbeszélgetését állítólag az ukránok csípték el és adták tovább. A hívást és az angol fordítást Anton Gerascsenko kormánytanácsadó és külügyminiszter Telegram-fiókján osztották meg – írja a The Sun. 

A beszélgetés elején az idős asszony arról érdeklődik, hogy mikor lesz már vége ennek a borzalomnak és mikor ér haza az unokája, ám a férfi csak annyi közölt vele: „Nagyon ijesztő a helyzet, nagyi”. Majd említést tesz arról, hogy szétzúzták az egész osztagát, és fogalma sincs arról, hogyan menekülhetett meg.

„Hogy őszinte legyek, én most azonnal elhúznék innen a p***ába, és nem érdekelne semmi” – mondta az orosz katona a nagymamájának.

A lényeg, hogy túléljem ezt a poklot. Azt hittük, hogy két hét múlva mindennek vége lesz. Már majdnem egy hónap telt el” – tette hozzá.

Az aggódó nagymamájának tovább beszél a hidegről, és arról, hogy a katonák és a tisztek keze és lába szétfagyott a lövészárkokban. Azt is elmondta, hogy a csapatokat az ukrán ellenállás megakasztotta, és hosszú távon nincs elegendő felszerelésük és orvosi ellátásuk.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek