Segítség

Facebookon kért segítséget az Ukrajnából menekülő Julia: amikor meglátták a fotóját, elszabadult a pokol

Bors

Létrehozva: 2022.04.07.

Ahelyett, hogy biztonságos menedéket nyújtottak volna a fiatal nőnek, kéretlen ajánlatokkal kezdték bombázni.

Képünk illusztráció

Forrás: Unsplash

Julia kétségbeesetten menekült az orosz csapatok elől, miután azok megszállták a hazáját. Sikeres takarítóvállalkozást vezetett Kijevben, miután egy szegény faluból a fővárosba költözött. A 30 éves Julia Skubenko az Egyesült Királyságba utazott egy új élet reményében.

A nő egy Facebook-csoportban kért segítséget, hogy átmeneti szállást találjon magának. Ám arra egészen biztosan nem számított, ami ezután történt. Ugyanis segítségnyújtás helyett férfiak kezdték el bombázni üzeneteikkel.

Szívszorító posztjában megosztott magáról egy fényképet és a telefonszámát is, majd arról számolt be, hogy soha nem gondolta volna, hogy kénytelen lesz Angliába költözni és újra kezdeni az életét. Leírta, hogy szeret lovagolni, táncolni és olvasni, így próbált hasonló érdeklődésű befogadó családot találni.

De a kedves, valódi segítséget ígérő ajánlatok mellett egy sor hátborzongató üzenetet kapott egyedülálló férfiaktól, akik szobát ajánlottak neki, és néhányan azt kérték, hogy házasodjanak össze.

A Mirrornak elmondta, hogy az egyik férfit azzal utasította vissza, hogy csak olyan házban szeretne élni, ahol nők laknak. Mire a férfi világossá tette szándékait, és így válaszolt: „Kár, családot alapíthattunk volna.”

Egy másik férfi azt állította, hogy egy olajvállalat tulajdonosa, és megígérte, hogy „asszisztensként” alkalmazza majd Juliát.

– Aggódom a lányok miatt. Ahogy én látom, ez egy háború a nők és a gyerekek ellen. Az is lehet, hogy sokan az egyik pokolból a másikba kerültek – osztotta meg félelmeit Julia a portállal.

Az Ukrajnát elhagyók túlnyomó többsége nők és lányok. A Reuters legfrissebb adatai szerint legalább 10 millióan hagyták már el eddig lakhelyüket az orosz-ukrán háború miatt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek