Háború

„Futottunk, mert muszáj volt” – drámai vallomást tett egy 27 éves ukrán nő

Bors

Létrehozva: 2022.04.02.

Alla egyike volt az első ukrán menekülteknek, akik a hazájukban kitört háború miatt Londonba érkeztek. A 27 éves kijevi informatikus a BBC Londonnak mesélte el történetét.

Ksenia, Galina, Lenara és Alla egymást segítve menekültek el szülőföldjükről, miután megérkeztek hozzájuk az orosz haderők. Egy rövid ideig megpróbáltak maradni, de aztán a félelem és rettegés legyőzte őket.

„Próbáltam a lakásomban maradni, de annyira féltem, hogy nem maradhattam. Tényleg nagyon ijesztő volt. Amikor bármiféle zajt hallottál, utána nem tudtál aludni, mert annyira rettegtél. Futottunk, mert muszáj volt” – árulta el Alla, akinek csodálatos élete volt az orosz-ukrán háború előtt.

Hozzátette: amikor elmondta 90 éves nagypapájának, hogy külföldre kell menniük, az idős férfi nem hitt neki. A fiatalok lakhelyét a folyamatos bombázások teljesen letarolták. Mindenüket hátrahagyták csak azért, hogy életben maradjanak. 

Minden hiányzik. Hiányzik a saját fürdőszobám. Még az utcán álló fák is hiányoznak, amiket lebombáztak

– vette át a szót egy másik fiatal.

„Ez a háború nem szükséges. Ez csak egy értelmetlen feláldozása az embereknek, a gyerekeknek. Ez értelmetlen. Úgy döntöttünk, hogy elmegyünk, mert a ház csak úgy rázkódott a bombázástól. Éreztük, hogy valami rossz történik a közelben. Olyan ijesztő volt, egyszerűen ijesztő” – tette hozzá a harmadik társuk.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek