Döntés

Gulyás Gergely: A magyar választópolgárok világos döntést hoztak arról, hogy az országnak ki kell maradnia a háborúból – videó

Létrehozva: 2022.04.27.

A kormány megkapta Brüsszelből a kondicionalitási levelet, ezzel kapcsolatosan ma csak azt az álláspontunkat tudjuk rögzíteni, hogy a magyar választópolgárok április 3-án világos döntést hoztak - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a közösségi oldalára feltöltött videóban. Gulyás elmondta, hogy átnézik a levelet, és holnap mondja el, miben tudnak engedni, és miben nem, hiszen a magyar emberek világosan elmondták, mit akarnak.

Gulyás Gergely a videóban leszögezte, hogy a kormány megkapta Brüsszelből a kondicionalitási levelet, ezzel kapcsolatosan ma csak azt az álláspontunkat tudjuk rögzíteni, hogy a magyar választópolgárok április 3-án világos döntést hoztak.

Világos döntést hoztak arról, hogy az országnak ki kell maradnia a háborúból, arról is, hogy nem a magyar embereknek és a magyar emberekkel kell megfizettetni a háború árát, valamint arról is, hogy a gyermekek védelme bármilyen szexuális propagandával szemben elsődleges fontosságú. A kormánynak ezek vörös vonalak, ezekben a kérdésekben nem tud engedni.

– mondta el a miniszter. Leszögezte: 

egyébként pedig át fogjuk tanulmányozni a levelet, és holnap részeletes véleményt tudunk a kormányinfón már adni azzal kapcsolatosan, hogy mi az, ami ezen túlmenően - hiszen ezek nem lehetnek vita tárgyai - egy kompromisszum része lehet, és mi az, ami nem.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azután tette közzé videoüzenetét, hogy az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek