Részeg

„Miért nem kapcsoltam be az övüket?” - üvöltötte a részeg nő, aki miatt meghalt 4 és 10 éves gyermeke

Bors

Létrehozva: 2022.04.26.

Ittas állapotban nagy sebességgel száguldott egy teherautó hátuljába a nő. Mindkét gyermeke mellette vesztette életét.

A 35 éves Mary McCann 10 éves kisfia születésnapi partijáról tartott hazafelé, amikor autóbalesetet szenvedtek. A nő 90 a kilométer/órás zónában 116 km/h-s sebességgel száguldott. Ezzel a sebességgel átsodródott egy másik sávba az M1-es autópályán Milton Keynes közelében, és egy teherautó hátuljába csapódott. Később a rendőrség kiderítette, hogy 98 mg alkohol volt ekkor a vérében, ami meghaladta a megengedett határértéket.

Az autóban sem a 10 éves Smaller, sem pedig a 4 éves Lilly nem volt bekötve. Az ütközésben mindketten életüket vesztették. A szemtanúk szerint a részeg nő a horrorbaleset után ezt kiabálta: „Istenem, miért nem kapcsoltam be a biztonsági övüket?”

- Nehezen fog megbirkózni a gyerekei elvesztésével. Ők voltak a világa. Értük élt. Ez a legrosszabb dolog, ami történhetett. Nem tudjuk elhinni, hogy elmentek. Nem tudjuk, mi történt, de mindenkit sokkolt. Szörnyű. Nem tudjuk abbahagyni a sírást. Jó anya volt, soha nem fogja túltenni magát rajta. Nyugodjatok békében, gyönyörű kis angyalok – nyilatkozta az egyik rokon a The Sun oldalának.

A vizsgálatok azt is megerősítették, hogyha a kis Lilly gyerekülésben lett volna, biztosan nem repült volna ki a kocsiból. A történtek fényében McCann majdnem egy hétig szökésben volt, és a bíróságon sem jelent meg gyermekei temetése után.

- Ez egy szívszorító eset, hogy egy anyát kell elítélni, amiért megölte két gyermekét, mert ittas volt és rosszul vezetett. Elfogadom, hogy élete végéig cipelni fogja a keresztjét annak, amit tett, ez az elkerülhetetlen következménye az ilyen jellegű bűncselekményeknek. Nincs olyan büntetés, ami arányban állhatna a két gyermek életének elvesztésével. Szégyenletes, hogy ön mint anya kisgyermekkel a kocsiban vezethetett autót, miközben ittas volt – mondta Francis Sheridan bíró az ítélethirdetéskor.

Mary McCann négy év és egy hónap börtönbüntetést kapott, miután később bűnösnek vallotta magát. Emellett hét évre és két hétre eltiltották a járművezetéstől.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek