Öngyilkosság

Felfoghatatlan: önkezével vetett véget az életének a családos orvos

Létrehozva: 2022.06.20.

Zseniális orvosnak és nagyszerű embernek írták le a kollégái. Senki sem érti, miért dobta el magától az életet.

A hadsereg egyik kiemelkedő orvosa öngyilkos lett, miután hónapokat töltött a Covid-betegek kezelésével. A 45 éves Andrew Haldane alezredes az afgán háború veteránja és aneszteziológus tanácsadó volt a birminghami Queen Elizabeth Kórházban. A lesújtott kollégák szerint zseniális orvos volt és nagyszerű ember, mindenkit megdöbbentett a halálhíre.

"Senki sem látta, hogy ez fog jönni. Andrew-ra, mint az egészségügy többi dolgozójára nagy nyomás nehezedett, de senki sem tudja, miért döntött úgy, hogy eldobja magától az életét. Szolgált Afganisztánban és sok kórházban, de kiegyensúlyozott férfi volt" - mondta megdöbbenve egy katonatársa.

Haldane alezredes a worcestershire-i Ombersley-ből nem tért haza, miután június 6-án befejezte a műszakot. A rendőrök két nappal később találták meg a holttestét egy vidéki utcában Abberleyben, körülbelül nyolc mérföldre otthonától.

A járvány idején speciális intubációs csoportot állított fel a kórházban, amely több száz életet mentett meg.

„Ő volt az egyik legkedvesebb ember, akivel valaha találkoztam. Szörnyű, szörnyű tragédia a családja és mindenki számára, aki vele dolgozott” - írta a Twitteren az egyik kollégája. 

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek