Egészség

Sokkoló diagnózis: rákos lett a hat hónapos terhes kismama

Bors

Létrehozva: 2022.06.08.

Módosítva: 2022.06.09.

Egyetlen gyógyszer jelentheti számára az életet, de azt még nem engedélyezték az orvosok.

Forrás: Twitter

Mellrákkal diagnosztizáltak egy kismamát terhessége hatodik hónapja alatt. A 34 éves, walesi, Denbigh városában élő Louise Blunt kétségbeesetten könyörgött az orvosoknak, hogy valami csodaszer segítségével gyógyítsák meg.

Természetesen az egészségügyi szakemberek mindent megtettek annak érdekében, hogy minél tovább élhessen az asszony. Kitartásuknak és a kezeléseknek köszönhetően már hét hónapot együtt tölthetett imádott kisfiával Louise.

Most egy olyan új és hatékony rák elleni gyógyszer beszerzésén munkálkodik, ami még nincs engedélyezve Nagy-Britanniában. Így minden egyes nap továbbra is azzal a rettegéssel kell szembenéznie, hogy a rák elterjed a szervezetében és az édesanya kifut az idejéből. A kutatások kimutatták, hogy ez az új gyógyszer hatékonyan képes célba venni a rákos sejteket a nem operálható, lokálisan előrehaladott vagy másodlagos tripla-negatív emlőrákban szenvedő betegek esetében is.

– A szokásos stádiumvizsgálatokat nem tudták elvégezni, mert terhes voltam, de biopsziát végeztek egy nyirokcsomóból is, ahol szintén rákot találtak. Ez megkongatta náluk a vészharangot, mert ez annak a jele volt, hogy a betegség már szétterjedt a testemben – mesélte megpróbáltatásairól Louise, aki a diagnózist követően kimerítő kemoterápiás kezelésbe kezdett.

– Egyszer sem éreztem, hogy a baba veszélyben lenne. Tudom, hogy gyógyíthatatlan rákom van, de még mindig nem tudom elhinni, hogy ez történik velem. Nem hiszem, hogy feldolgoztuk volna, amin keresztülmegyünk, mert még mindig tart – tette hozzá szomorúan a The Sun oldalának.

Louise legutóbbi vizsgálati eredményei alapján a kemoterápiája határozatlan ideig folytatódik, de figyelmeztették, hogy a kezelés egy idő után már nem fog hatni. Most azért küzd, hogy a Trodelvy-t engedélyezzék rutinszerű használatra az országban. Az illetékes szervek június végén jelentik be végleges döntésüket a gyógyszer kapcsán. Reméljük, addigra a fiatal édesanyának nem lesz késő... 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek