Súlyos

Szabadegyházai tragédia: Újra jogsi nélkül vezet a fiú, aki halálba vitte a 14 éves Jocót?

Kóré Károly

Létrehozva: 2022.06.21.

A gyászoló édesapa állítja, rendszeresen látják vezetni azt a 17 éves fiatalt, aki még tavaly májusban vitte halálba a 14 éves fiát Szabadegyházán. A Kovács család élete a végzetes balesettel tönkrement. József pedig nem érti, mikor vonják felelősségre a megbánás semmilyen jelét nem mutató fiút.

Forrás: Bors

Tavaly május utolsó előtti hétvégéjén egy baráti társaság egy születésnapi bulira volt hivatalos. D. Csaba alaposan a pohár fenekére nézett, és mivel rendszeresen azzal ugratták, nem meri elkötni a szülei kocsiját, elérkezettnek látta az időt erre. Már éjszaka volt, a családja a házban pihent. Kinyitotta a kaput, kitolta a gépkocsit az utcára, majd a barátokat az autóba ültette. Ezt követően beindította a motort, de nem jutott túl messzire.

A kocsi lesodródott az útról, többször megpördült, majd egy oszlopnak csapódott. Az egyik barát, Jocó ajtaja kinyílt, a biztonsági övet nem használó tinédzser pedig kirepült a kocsiból.

Azonnal meghalt. Bár a szabadegyházai emberek szinte követelték, hogy legalább annyi tisztesség legyen a felelőtlen fiatalban, hogy a családjával kifizesse a temetést, ezt nem tette meg.

Egyetlen szál virágot sem hozott a fiam sírjára! Nem keresett minket, és semmilyen formában nem kért bocsánatot – mondta a Borsnak a gyászoló apa, aki különösen felháborítónak tartja, hogy Csaba a tragédia után sem szállt magába.

Az egy dolog, hogy szabadlábon védekezik, de ugyanolyan link életet él, mint korábban, ez pedig elfogadhatatlan. Rendszeresen lehet látni, hogy autót vezet, pedig továbbra sincs jogosítványa. Érthetetlen, hogy a hatóság miért nem tesz semmit ellene. Szabadegyházán mindenki tudja, hogy semmibe veszi a törvényeket! Ha kiteszem a lábamat az utcára, azt kérdezgetik tőlem, hogy mikor tesznek már végre valamit a rendőrök? Vajon arra várnak, hogy megint megöljön valakit? Elképesztő! – állít súlyos dolgokat József, aki azt is mondta, hogy

Csaba az elmúlt időszakban több lopási ügybe is belekeveredett, de alig néhány órát kellett a rendőrségen töltenie.

Szabadegyháza halálos baleset_helyszín
Szabadegyháza nem felejti el fiatalon elhunyt fiút

Az apa által elmondottak miatt hivatalosan megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát.

– A fent említett személlyel kapcsolatban a Gárdonyi Rendőrkapitányságon lopás, lopás kísérlet, valamint halált okozó közlekedési baleset okozása miatt büntető, továbbá az eset kapcsán engedély nélküli járművezetés és közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési eljárás is indult – tájékoztatott a rendőrség.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek